De pe toate fermoarele apare inscripția YKK? Știai ce înseamnă?

V-ați întrebat vreodată de ce pe aproape toate fermoarele apare inscripția YKK? Aceste litere apar pe fermoarele de la blugi, de la haine, dar și la saci de dormit.

Aceste inițiale reprezintă „Yoshida Kogyo Kabushikikaisha”, care, din japoneză, se traduce „Yoshida, companie cu raspundere limitata”. Este un producător de fermoar numit după Tadao Yoshida, care l-a înființat în 1934.

Cu o singură estimare, compania face jumătate din fermoarele de pe Pământ, ceea ce înseamnă mai mult de 7 miliarde de fermoare în fiecare an.

CITEȘTE ȘI: După ce vei citi asta nu îți vei mai spăla niciodată blugii

Însă, Yoshida nu a inventat fermoarele. De fapt, fermoarele au fost inventate de un american, Whitcomb L. Judson, în anii 1890. El l-a numit „o cheie de blocare a lanțului”. Compania sa este acum un producător major de fermoare și este folosit de mărci precum Brooks Brothers și Uniqlo.

Dar YKK are o reputație de neegalat în industria modei. Firma controlează fiecare parte a procesului de fabricare a fermoarului, de la topirea metalului la ambalarea fermoarelor finite.

Datorită fiabilității sale, YKK este populară pentru producători.

Articol pe aceeași temă: Trucuri care te scot din impas

Este esențial să ai întotdeauna la îndemână o agrafă. Dacă o bluză nu se așează cum trebuie, însă nu vrei sub nicio formă să renunți sutien sau să o modifici, un agrafă poate fi soluția ideală.

Spre exemplu, dacă porți o bluză care îți expune bretelele de la sutien, dar totuși nu poți renunța la el, prinde-le în formă de x cu ajutorul unei agrafe și ai rezolvat imediat problema.

Atunci când călătorești sau pur și simplu nu ai la îndemână un fier de călcat, poți călca hainele cu ajutorul plăcii de păr.

Aceasta este potrivită atunci când vrei să îndrepți micile cute, însă nu o poți folosi pentru materiale prea pretențioase sau rufe mult prea răvășite. Este cu siguranță o variantă salvatoare în cazurile disperate, așa că nu ezita să apelezi la ea.

Toate femeile știu că atunci când își achiziționează o nouă pereche de pantofi cu toc trebuie să îi încerce puțin prin casă, pentru ca pantofii să ia forma piciorului și să nu provoace bătături la prima purtare.

Pentru a te scuti de durere, ia-ți în picioare niște șosete. În plus, acestea ajută pantoful să se destindă mai repede.

Ori de câte ori ai un fermoar care se blochează, rezolvă problema cu vaselină. Pune puțină vaselină pe zona în care s-a blocat și acesta își va reveni imediat.

Pentru a împiedica ruperea dresuurilor subțiri, pulverisează puțin fixativ pe ele. Acesta le va întări suficient pentru a nu se mai rupe, iar tu vei economisi și timp și bani, mai ales pe termen lung.

Bonus: Iată cum poţi curăţa foarte uşor petele de grăsime de pe haine!

Petele de ulei şi grăsime sunt foarte dificil de îndepărtat şi dau deseori bătăi de cap gospodinelor. Grăsimea pe haine poate fi o adevărată provocare, însă din fericire, există câteva trucuri eficiente care te ajută în cazurile extreme.

O soluţie eficientă este detergentul de vase. Pare ciudat, însă detergentul de vase elimină foarte eficient petele uleioase de pe haine. Aplică o cantitate mică direct pe pată şi las-o să acţioneze peste noapte. Apoi bagă haina la spălat în mod normal şi grăsimea va dispărea ca prin minune din ţesătură!

Sursa foto: mcn.com

loading...
test
Taguri: , ,
0
Test