EVALAUREA NAȚIONALĂ 2020

A citit Biblia de 6 ori în 6 luni. Ce i s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație

Un profesor universitar începuse să aibă anumite probleme. Nu mai putea preda ca la început, motiv pentru care nu mai putea menține interesul studenților săi. Dacă nu lua măsuri pentru a-și rezolva problema, atunci bărbatul risca să își piardă locul de muncă. I s-a recomandat un concediu de 6 luni, în timpul căruia a fost nevoit să citească Biblia de 6 ori. Ce s-a întâmplat după aceea întrece orice imaginație.

A citit Biblia de 6 ori în 6 luni. Ce i s-a întâmplat apoi întrece orice imaginație

În timpul concediului de o jumătate de an, profesorul universitar trebuia să meargă într-o stațune. Acolo trebuia să se plimbe, să se ocupe de grădinărit, să pescuiască. În plus, trebuia să aibă la el o singură carte: Biblia. Regula spunea ca Biblia să fie citită de 6 ori în cele 6 luni de concediu. De asemenea, trebuia să rețină anumite pasaje și idei valoroase.

Profesorul a fost de acord cu acel concediu. A avut în vedere sfaturile primite de la un om de afaceri și a citit Biblia așa cum i s-a recomandat. A fost cazat la o cabană într-o zonă nepopulată și astfel a reușit să își rezolve problemele. Deși avea un anumit stil de viață, profesorul a reușit să se adapteze noului stil de viață pentru o jumătate de an. Ba chiar a ajuns la concluzia că îi place.

Biblia i-a oferit pace, putere și credință. După a jumătate de an, bărbatul a ajuns la concluzia că omul de afaceri a avut dreptate. viața lui s-a schimbat și a devenit un alt om.

Povestea profesorului este o lecție de viață și un exemplu pe care oricine îl poate urma. O scurtă perioadă de izolare, care să cuprindă anumite activități, poate fi ceea ce trebuie pentru a-ți schimba viața. De asemenea, Biblia poate fi de ajutor. Chiar dacă nu se citește de 6 ori într-un timp scurt.

CITEȘTE ȘI: I-a cerut tatalui sau o masina, iar acesta i-a daruit o Biblie. Continuarea povestii…

Un tanar se pregatea de absolvirea facultatii. Avea rezultate stralucite la invatatura, fiind mandria familiei sale. Parintii i-au spus ca ii pot oferi un cadou pe care si-l doreste mult, cu ocazia terminarii facultatii si a unui nou start in viata.

De foarte multe luni, baiatul admira in vitrina unui show-room o masina sport. Stiind ca tatal sau si-o poate permite financiar, i-a spus ca si-ar dori foarte mult acea masina drept cadou de absolvire.

Cu cat ziua cea mare se apropia, cu atat tanarul era mai nerabdator sa gaseasca semne, indicii de la tatal sau ca i-ar fi cumparat masina. In sfarsit, ziua absolvirii a sosit. Tatal l-a chemat pe fiul sau in birou si i-a spus cat de mandru este ca are un fiu atat de bun. Spunandu-i “Te iubesc”, barbatul i-a inmanat fiului un cadou foarte frumos impachetat. Curios si totusi cumva dezamagit, tanarul a deschis cadoul. Spre surprinderea lui, inauntru era o Biblie eleganta, cu copertile imbracate in piele.

Manios, baiatul a inceput sa tipe la tatal sau. “Cu toti banii tai, tu-mi dai o Biblie? Eu astept masina sport despre care ti-am vorbit atat si tu imi daruiesti o Biblie??”, a spus baiatul si a iesit furtunos din casa, aruncand Biblia cat colo.

De suparare si dezamagire pe alegerea facuta de tatal sau cu privire la cadoul de absolvire, tanarul independent a decis sa plece de acasa si sa isi implineasca viata departe de parinti.

Anii au trecut, iar proaspatul absolvent a devenit un om de afaceri de succes. Avea o casa frumoasa, o familie minunata si era angrenat in noua sa viata. Cu parintii nu mentinuse legatura in ultimii ani. Pe tatal sau nu-l mai vazuse de ani buni si ramasese, ce-i drept, cu un cui impotriva lui din cauza cadoului din ziua absolvirii pe care nu l-a inteles niciodata.

Barbatul decise sa isi faca totusi timp si sa se duca la casa parinteasca sa isi viziteze parintii.

Inainte de a face ultimele aranjamente inainte de plecare, barbatul a primit o telegrama care il anunta ca tatal sau murise si ca ii lasase intreaga avere lui, unicul sau fiu. Trebuia sa se intoarca pentru a face toate cele necesare.

Cand a ajuns in casa tatalui sau, inima barbatului a fost cuprinsa de tristete si regrete. A inceput sa caute prin actele importante ale tatalui sau… Printre diversele obiecte a gasit Biblia, inca noua, neatinsa, lasata exact asa cum o aruncase el cand a plecat furios. Cu lacrimi in ochi, a deschis Cartea Sfanta si a inceput sa rasfoiasca paginile.

Deodata, din Carte a cazut un plic, care fusese lipit de coperta. Inauntru era o cheie, de care statea atarnata o eticheta cu numele dealerului auto (acelasi de la care el voia masina visurilor), data absolvirii si cuvintele “ACHITATA INTEGRAL”.

Morala acestei povesti cu talc este ca trebuie sa fim atenti la oportunitatile trimise de Dumnezeu si sa ne cinstim si iubim parintii pentru ca acestia ar face totul pentru fericirea noastra. Sa nu ne lasam manati de superficialitate si de aparente, pentru ca putem pierde definitiv ceea ce este important in viata.

1

1 comentariu

  1. felicia , 7 februarie 2018 la 2018-02-07T12:49:29+03:00

    Chiar daca nu citesti Biblia din scoarta in scoarta, tot este de un ajutor divin pentru ca acolo in paginile ei este duhul Tatalui din cer si nimeni nu te cunoaste mai bine decat El. Asadar cand te confrunti cu situatii limita, cand ai impresia ca pierzi totul, cand iti trec prin minte ganduri sinucigase, nu dramatiza, exista solutii, deschide cu incredere si speranta o pagina la intamplare si daca ai inima deschisa, ceea ce citesti ti se adreseaza tie si iti umple mintea si inima de mangaiere, te* ridica *de jos si iti deschide o fereastra atunci cand usile iti sunt inchise.Puterea Cartii Sfinte nu trebuie luata in deradere, doar acorda-i toata credibilitatea ca si cand daca ai fost in situatia de a te ineca , *Cineva* te prinde in brate si te salveaza.