Femeile nu știu o serie de lucruri despre corpul lor. Există câteva chestiuni interesante pe care doamnele și domnișoarele merită să le afle.

5 lucruri interesante despre corpul femeii:

1. Femeia are nevoie de nutrienți specifici: Doctorul Arielle Levitan, care a scris „The Vitamin Solution” susține că „majoritatea femeilor nu știu că au nevoie de anumiți nutrienți. Vitamina D, de exemplu, este o vitamină care se găsește în razele soarelui și nu neapărat în alimente.”

Cele mai multe femei se confruntă cu un deficit mare de fier, iar asta se întâmplă din cauza sângerărilor cauzate de menstruație în fiecare lună. Le este recomandat femeilor să consume mai mult pește și carne de vită.

2. Pielea femeii se deshidratează mai repede față de cea a bărbaților. Femeile sunt mai susceptibile deshidratării, asta pentru că femeile fac mai des duș. Dușurile foarte dese cu apă fierbinte pot usca pielea și o deshidratează.

3. Femeile au șanse mai mari să fie anxioase. Femeile au un nivel crescut de cortizol și progesteron. Din această cauztă apar deseori tulburări mentale și se instalează cu ușurință depresia și anxietatea.

4. Femeile sunt mai puternice decât cred, iar asta reiese din simplul fapt că pot da naștere copiilor. Femeile, de altfel, se plâng mai puțin de durerile fizice pentru că suportă mai bine durerea.

CITESTE SI: De ce te doare spatele la menstruație

5. Menstruația are un rol benefic. Menstruația apare ca urmare a necesității organismului de a se curăța și de a elimina toxinele, privind-o ca pe un lucru negativ.

Alte curiozități despre corpul femeii

Iti prezentam cele mai interesante curiozitati despre corpul femeii. Acesta este o adevarata enigma pentru barbati, insa multe din lucrurile enumerate mai jos nu sunt cunoscute nici de catre femei.

1. Pot avea femeile erectie? Da! 75% dintre femei au orgasm datorita stimularii clitorisului, scrie BBC.

2. Este himenul un organ inutil? Nu! Putine femei inteleg rolul acestei membrane care acopera orificiul vaginal. Himenul tine la distanta bacteriile, astfel incat fetitele sa nu faca infectii in zona genitala.

3. Uterul are, in general, o largime de 7,5 centimetri, iar cand este in stare normala maximum 5 centimetri. In ultimul trimestru de sarcina, acesta poate ajunge pana la 30 de centimetri.

4. La o saptamana dupa ce ovulul este fecundat de spermatozoid, apare un nou organ in corpul femeii: placenta. Multe femei cred ca aceasta e prezenta dintotdeauna in corp. Total fals, sustin medicii.

5. Inima unei femei bate de mai multe ori pe minut. Pulsatiile ajung pana la 76 in cazul femeilor (media), iar in cazul barbatilor valoarea este 70.

6. Corpul femeii imbatraneste inaintea corpului barbatului. Barbatul are colagenul mai dens decat femeia. Mai mult, cercetatorii de la Institutul de Dermatologie din Statele Unite sustin ca barbatul este programat genetic sa imbatraneasca mai lent.

7. Femeia sta mai mult timp in pat decat un barbat, si asta pentru ca al ei corp oboseste mai repede. Conform unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Cambridge, femeile au mai des probleme cu somnul.

Acestea petrec mai mult timp in pat, iar asta nu inseamna ca dorm mai mult. Multe ore se duc in incercarea de a adormi. 39,6% din femei nu au probleme cu somnul, spre deosebire de 63,3% dintre barbati care pot adormi oricand si la orice ora.

8. Asociatia Profesionala pentru Sanatate Reproductiva din SUA a calculat cate cicluri menstruale are o femeie intr-o viata. Media este de 450. Daca numarul este mai mic sau mai mare de 450, inseamna ca acele femei s-au confruntat cu afectiuni genitale sau au avut tulburari hormonale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.