Abia s-a incheiat o iarna grea in care accesul la fructe si legume proaspete a fost limitat si acest lucru face ca organismul nostru sa fie plin de toxine pe care cu greu reuseste sa le elimine.

Astazi iti prezentam o reteta simpla de suc detoxifiant pentru ficat, facut din doua ingrediente pe care le gasesti in orice piata. Ai nevoie de 2 bucati sfecle coapte, 6 bucati morcovi, 1 praf sare si 1 praf piper.

Curata bine legumele si taiele in bucati mici, apoi cu ajutorul unui blender transforma-le in suc, daca este prea gros poti adauga apa pana obtii o consistenta pe gustul tau. Sucul trebuie consumat proaspat.

Alternativa: Reteta inedita de detoxifiere a ficatului

Consumul de alimente nesanatoase ne umple ficatul de deseuri toxice, compusi chimici care nu se descompun pentru a fi eliminati si isi gasesc culucusul in organismul nostru. Astfel se formeaza majoritatea bolilor de ficat.

Medicul specialist in plante medicinale si acupunctura dr. Christopher Hobbs recomanda o reteta de detoxifiere unica pentru ficat:

Ingrediente

  • – Lamaii sau lamii verzi (lime)
  • – Usturoi
  • – Ghimbir
  • – Ulei de masline

In cazul in care nu aveti suc de lamaie, puteti inlocui fructele galbene cu grapefruit. La acest suc, se adauga doi catei de usturoi si suc proaspat de ghimbir. Nu uitati sa puneti si o lingurita de ulei de masline. Daca vi se pare prea acru amestecul, puteti adauga foarte putina apa de izvor, deoarece acreala respectiva este chiar semnul ca ati creat reteta in mod corect pentru a-si face efectul. Consumati cate un paharel din aceasta licoare vreme de 10 zile pentru ca tratamentul sa dea roade.

Leguma care ajuta la detoxifierea ficatului

Sfecla este o leguma care ajuta la detoxifierea ficatului, a colonului. Este o leguma sanatoasa pe care o poti include in alimentatia ta. Are beneficii asupra intregului corp, nu numai asupra ficatului si colonului. Afla ce trebuie sa faci pentru a-ti detoxifia ficatul cu sfecla.

Sfecla ajuta la detoxifierea ficatului

Sflecla este o leguma care aduce multe beneficii organismului. Este bogata in fier. Specialistii sustin ca trebuie inclusa in alimentatie, datorita nutrientilor pe care ii contine. Este recomandata si femeilor, in special in perioada menstruatiei. De-a lungul timpului, sfecla a fost folosita de oameni pentru a trata diverse boli.

Sfecla contine, pe langa fier, si alti nutrienti care stimuleaza metabolismul: iod, antioxidanti, polifenoli care opresc stresul oxidativ si efectele negative ale radicalilor liberi. In plus, leguma aceasta contine vitamina B, potasiu, magneziu. Toate acestea aduc multe benefici organismului si previn anumite boli.

Sfecla poate fi folosita pentru detoxifierea ficatului. Poti pregati o salata din ingrediente naturale, principalul ingredient fiind sfecla. Mai jos vei gasi reteta.

Pentru a pregati salata de sfecla, care ajuta la detoxifierea ficatului, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 cepe
  • 2 sau 3 sfecle
  • otet
  • ulei de masline
  • sare

Inainte de toate, cureti sfecla, dupa care o vei pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce fierbe, taie sfecla in bucati mici pe care le vei pune apoi intr-un bol. Dupa aceea poti taia ceapa in bucati mici care vor fi amestecate cu sfecla fiarta. Apoi poti adauga otetul, uleiul de masline si putina sare, dupa gust. Lasa salata timp de o ora inainte de a o consuma.

Aceasta salata care are ca ingredient pricipal sfecla, ajuta la detoxifierea ficatului, a colonului. In plus, te ajuta sa iti tii greutatea sub control. Este recomandata si persoanelor care au probleme cu vederea. Se prepara rapid, din ingrediente pe care le ai acasa, iar rezultatele se observa.

Publicat de Adrian Vrauko

Adrian Vrauko - publisher si cofondator al Revistei Teo Trandafir

Alătură-te conversației

1 comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.