Dacă ai probleme legate de menstruație, atunci ai putea încerca unele remedii naturale. Află care sunt acestea. Iată cele mai eficiente cinci remedii naturale pentru reglarea menstruației.

Remedii naturale pentru reglarea menstruației

1. Traista-ciobanului. Durerile menstruale sau sângerările abundente pot fi trateate cu această plantă. Poți face infuzie sau tinctură de traista-ciobanului. Pentru a face ceaiul ai nevoie de 250 de ml de apă și 2 lingurițe de plantă. Pentru a obține rezultatele dorite, este bine să se bea 3 căni e ceai pe zi.

2. Trifoiul-roșu este o altă plantă care te va ajuta. Planta conține fitoestrogeni. Din acest motiv, planta este folosită pentru a crește fertilitatea. Pentru a obține rezultatele dorite, este bine să se urmeze o cură cu ceai făcut din această plantă. Cura trebuie să dureze o jumătate de an. Poți face o infuzie folosind 2 lingurițe din această plantă și 2 căni de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de un sfert de oră, după care se strecoară. Infuzia se bea pe parcursul zilei, câte puțin.

CITEȘTE ȘI: 7 motive din cauza carora nu ai menstruatie

CITEȘTE ȘI: Coagularea sangelui in timpul menstruatiei, normala?

3. Salvia și gălbenelele sunt, de asemenea, de ajutor. Infuzia de salvie sau tinctura de gălbenele sunt de folos în cazul menstruațiilor abundente. De asemenea, ajută și în cazul în care nu mai au loc sângerările din fiecare lună. Pulberea de salvie și/sau ceaiul reglează menstruația. De asemenea, ajută în cazul durerilor menstruale. Pentru infuzie se folosește o liguriță de salvie. De asemenea, ai nevoie de 100 de ml de clocotită. Pulberea se administrează în timpul unor cure care trebuie să dureze 3 luni. Este bine să se ia câte 40 de grame pe zi, de 4 ori.

Remedii naturale pentru reglarea menstruației

Tinctura de gălbenele este indicată în cazul în care nu mai apare menstruația din cauza dietei nesănătoase, după naștere, sau din alte motive. Se amestecă 30 de picături de tinctură cu puțină apă. Se administrează de 3 ori pe zi, înaintea menstruaiei.

4. Mlădiţele de zmeur sunt, de asemenea, indicate în cazul acestor probleme. Tinctura se amdinistrează de 2 sau de 3 ori pe zi. Se amestecă 30 de picături de tinctură cu puțină apă. Se urmează o cură de 3 luni, cu o pauză de 30 de zile. Astfel, dispar problemele.

5. Mișcarea este la fel de importantă. Dacă faci mișcare în fiecare zi, indiferent de intensitatea antrenamentului, vei scăpa sau vei preveni dereglările legate de menstruație.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.