Proprietățile chimenului negru

Proprietățile chimenului negru sunt nenumărate pentru sănătate. Este una dintre puținele plante care apare în Biblie și Coran și este descrisă drept vindecătoare.

Care sunt proprietățile chimenului negru? Ia și notează!

Chimenul negru apare sub diferite forme în Biblie și Coran. Despre această plantă se spune că poate vindeca aproape orice boală, însă nu ne scapă de moarte.

1. Previne diabetul de tip 2. Doar două grame din acest chimen pe zi reduce glicemia și ajută la buna digestie. Micșorează rezistența la insulină și sporește funcția celulelor beta. De asemenea reduce hemoglobina glicozilată la oameni.

2. Mai mult, semințele de chimen negru ajută la regenerarea rinchilor. E cunoscut faptul că rinichii pot fi deteriorați în cazul unui diabet avansat. Extractul de timochinonă din chimenul negru are efect protector asupra nefropatiei diabetice experimentale.

3. Negrilica (o altă denumire a chimenului negru) are o acțiune puternică asupra Helicobacter Pylori. Se poate compara acțiunea exercitată de aceste semințe cu terapia triplă de eradicare a virusului.

CITEȘTE ȘI: Proprietățile măcrișului pentru sănătate

Proprietatile NEBANUITE ALE aspirinei. Tu stiai la ce te poate ajuta pentru frumusetea ta?

4. Chimenul negru este recomandat epilepticilor. Această plantă are proprietăți anticonvulsive. Este bine să fie consumată sub formă de ceai.

5. Chimenul combate hipertensiunea și reglează circulația sângelui. În plus, conform unui studiu, extractele de chimen negru cu apă fierbinte au un efect antiastmatic garantat asupra căilor respiratorii.

6. Un studiu realizat de cercetătorii de la Kimmel Cancer Center de la Jefferson arată că semințele acestei plante distrug celulele pancreatice canceroase în proporție de 80%.

7. Același extract de timochinonă din chimenul negru protejează neuronii de substanțele toxice.

Această plantă se consumă de obicei în ceaiuri. Este bine ca dacă ești alergic să nu consumi produse care conțin chimen negru. Înainte de a consuma astfel de semințe sau ceaiul de chimen ori supa de chimen, ar fi bine să ceri sfatul nutriționistului și alergologului.

loading...
test
0
Test