Trebuie să avem un sistem imnitar puternic. Mai ales atunci când gripele și virozele încep să își facă apariția. Din fericire, există mai multe remedii naturiste pe care le poți încerca și tu. Știai că țuica, slănina și ceapa sunt câteva medicamente naturale din cămara românilor? Află cum te ajută.

Medicamentele din cămara românilor: țuica, ceapa și slănina

Știai că slănina poate să întărească sistemul imunitar? Acest lucru se întâmplă deoarece alimentul conține acid arhidonic ce are rolul de a proteja organismul. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge.

Și ceapa aduce numeroase beneficii organismului. Așa că, dacă vei mânca slănină cu ceapă și vei bea și un păhărel de țuică (nu trebuie să exagerezi!), atunci cu siguranță îți vei întări sistemul imunitar. Tuica făcută așa cum o preparau bunicii este o sursă importantă de vitamine. De asemenea, dilată vasele de sânge. Toate aceste alimente, combinate, aduc corpului vitamine, minerale, acizi și fibre.

Atenție, însă! Trebuie să consumi totul cu măsură! Nu este cazul să exagerezi.

CITEȘTE ȘI: Ce se intampla daca amesteci hrean cu tuica

CITEȘTE ȘI: Țuica de prune, medicamentul din casa românilor

Dacă vei consuma o cantitate mică de grăsime, atunci corpul tău va avea numeroase beneficii. Acestea vor apărea și nivelul inimii și la nivelul vaselor de sânge. De asemenea, grăsimea are rolul de a regla spasmele musculare produse la nivelul organelor, inclusiv cele de la nivelul inimii.

Grăsimea face minuni și în cazul fumătorilor. Asta se întâmplă deoarece corpul va primi seleniu. Elementul acesta poate întări sistemul imunitar. De asemenea, va împiedica oxidarea ce are loc în organism. În felul acesta, efectele nocive ale țigărilor asupra organismului se vor diminua.

Așadar, dacă și tu ai în cămară aceste alimente, nu ezita să le consumi! Ai grjă, însă, să le consumi cu moderație. Dacă vei consuma cantități foarte mari, atunci pot avea efecte negative asupra corpului și asupra sănătății tale.

Sursă foto: pixabay.com

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.