Lidia Fecioru: De ce trebuie să ardem o frunză de dafin în casă. Remedii băbești cu dafin

Lidia Fecioru a vorbit în rubrica ei din emisiunea „Adevăruri ascunse” despre puterea pe care frunzele de dafin o au asupra stării noastre generale de sănătate și nu numai.

Lidia a prezentat în cadrul rubricii „Leacul zilei” beneficiile arderii unei frunze de dafin în casă.

„Ceaiul de frunză de dafin este bun pentru sistemul nervos. Putem face ceai, putem să dam foc în casă unei frunze de dafin, în încăperea unde miroase a mucegai, mobilă mai veche, unde sunt musculițe, molii, gândaci pentru că alungă.

E și magician al dorințelor noastre. Să notăm pe frunza de dafin o dorință mică și să-i dam foc. Sub piatra care stă culcată nu trece apa.

Arderea acestor frunze unde sunt copiii cu epilepsie, depresie, este antistres.Se mai pun și în talismanele de dragoste”, a povestit bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

„Se pune o frunzuliță foarte mică la un pahar de apă. Se pune foarte puțin. Ceaiul de dafin are un miros foarte puternic”, a povestit Lidia Fecioru despre cum prepară ea ceaiul de dafin.

CITEȘTE ȘI: Lidia Fecioru te învață cum să alungi energia negativă din corp și din casă. Ai nevoie de un ou crud

Lidia Fecioru, leac MINUNE pentru cei care au diabet

Proprietățile frunzelor de dafin

Uleiul din arborele de dafin are proprietăți antiseptice, antifungice și stimulatoate. Se poate folosi extern și interne.

Uleiul produs de acest arbore este bun pentru dureri (răni minore, zgârieturi etc), reumatism, luxații și vânătăi. Ajută la vindecarea ulcerațiilor bucale și a inflamațiilor.

Frunzele de dafin este indicat în indigestii, balonări, răceală și gripă, laringite, bronșite, astme și tuse, viroze respiratorii, vomă, afecțiuni renale și hepatice, anorexie și chiar depresie și anxietate.

Cel mai des se folosește infuzia. Se pun 5-10 grame de frunze uscate la un litru de apă clocotită. Lăsați să infuzeze 10 minute, apoi filtrați apoi. Se beau 2 sau 3 căni pe zi.

Infuzia este recomandată în tratamentul inflamațiilor gurii și al ulcerelor bucale. E indicat mai ales uleiul esențial de dafin.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: Rețeta cu ceapă recomandată de Lidia Fecioru pentru diabetici

Lidia Fecioru oferă săptămânal câte o idee, un remediu naturist sau o rețetă pentru a atenua simptomele anumitor afecțiuni ori pentru a trata boli mai puțin grave.

Bioenergoterapeutul a vorbit în emisiunea „Adevăruri ascunse” despre cum curăță ceapa vasele de sânge. Această legumă este recomandată și pentru cei care vor să își regleze nivelul de zahăr din sânge.

„O ceapă de mărime medie, tăiată în două, se pune în tavă și se pune la cuptor. Este bună pentru curățarea vaselor de sânge, dar reglează foarte bine problemele celor care au probleme cu diabetul și e foarte bună pentru reglarea zahărului în corp. La cuptor nu se arde decât uleiul ăla”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3.

Beneficiile cepei sunt recunoscute și de către medici. Doctorul Diana Stuparu confirmă spusele Lidiei Fecioru.

„Ceapa ajută la scăderea tensiunii arteriale. Consumareaa unei jumătăţi de ceapă crudă pe zi contribuie semnificativ la scăderea colesterolului, dar ajută şi în constipaţie sau flatulenţă.

Datorită conţinutului său de crom, ceapa ajută în diabet sau în prevenirea lui în sensul că duce la scăderea nivelului de insulină din organism şi creşte toleranţa la glucoză.

Totodată, este un excelent diuretic, împiedicând retenţia de apă în organism, ca să nu mai amintesc despre faptul că ceapa ajută şi la regenerarea părului prin aplicarea sucului de ceapă pe scalp de două ori pe săptămână”, a declarat medicul pentru Adevărul.

0