Laptele de cocos și beneficiile sale. Luptă cu bacteriile care cauzează herpes, gripă și chiar HIV.

Acizii grași din laptele de cocos stimulează metabolismul. Cercetările arată că o dietă săracă în grăsimi îți poate afecta sănătatea și te poate face, surprinzător, să te îngrași.

Aceleași cercetări arată că persoanele care includ în dietă grăsimi sănătoase, cum sunt cele din laptele de cocos, au tendința de a mânca mai puțin, față de cei care au o aliemntație dezechilibrată.

Lapte de cocos conține acid lauric și acid capric, care au proprietati antibacteriene, antifungice și antivirale. Organismul transformă acidul lauric în monolaurină, iar aceasta luptă cu bacteriile care cauzează herpes, gripă și chiar HIV.

Conform unor studii, copiii cu pneumonie care au fost tratați cu antibiotice și au inclus în dieta lor ulei și lapte de cocos, s-au vindecta mai repede decât cei cărora li s-au administrat doar antibiotice.

Acizii grași din laptele de cocos au numerose beneficii pentru sănătatea inimii.

Consumul regulat de lapte și ulei de cocos ajută la îndepărtarea celor trei mari tipuri de organism aterogene, bacteriile care cauzează formarea plăcii în artere. Aceasta are un rol major în apariția multor boli de inimă.

Nutrienții din laptele de cocos fortifică din plin pielea și podoaba capilară. Acizii grași din laptele de cocos sunt un antiseptic natural și contribuie la tratarea iritațiilor scalpului și ale pielii, la îndepărtarea mătreții, la vindecarea rănilor și a mâncărimilor.

De asemenea, hidratează pielea și ajută la reglarea umidității.

Consumul regulat de lapte de cocos te ajută si ai o piele mai fină, un păr mai strălucitor și mai moale la atingere și previne apariția ridurilor și a liniilor fine precum cele din jurul ochilor.

 

0