COACĂZELE NEGRE te fac mai tânără

Coacăzele negre au un conținut bogat de vitamina C, acesta fiind unul din motivele pentru care aceste fructe merită consumate frecvent. La fiecare 100 g de coacăze există o concentrație de 200 mg de vitamina C, adică aproximativ 20% dintr-o boabă de coacăze înseamnă vitamina C.

Siropul de coacăze negre este foarte bun pentru întinerirea celulelor, acesta putând fi consumat simplu, câte o linguriță pe zi. Norocul cu acest tip de sirop este că fructul își pierde din concentrația de vitamina C foarte puțin în primul an de îmbuteliere (doar 15%). Tot la o cantitate de 100 gr, coacăzele mai conțin o serie de alte elemente nutritive esențiale organismului nostru: 34 miligrame fosfor, 872 miligrame potasiu, 60 miligrame calciu și 17 miligrame magneziu.

CITEȘTE ȘI: SCAPĂ DE DURERILE MENSTRUALE CU ACESTE 4 PLANTE!

Coacăzele negre pot fi consumate pentru mai multe probleme de sănătate, dintre care amintim reumatismul, diareea, hepatita, oboseala, surmenajul sau contra anghinei.

Se recomandă consumul de cremă de coacăze și lichior de coacăze pentru întinerirea celulelor. Există chiar și vin de coacăze negre, care poate avea un rol afrodisiac. Inlcuderea coacăzelor negre nu doar că aduc diversitate în meniul tău, dar sunt benefice și pentru o serie de alte afecțiuni:
– țin gripa la distanță (siropul de coacăze);
– cresc acuitatea vizuală;
– dezvoltă ligamentele și ajută la creșterea oaselor:
– tratează pietrele la rinichi;
– stimulează formarea țesuturilor și celulelor noi în organism (efectul de întinerire)

0