Mare atentie la ceea ce cumparati din supermarketuri de la raionul de fructe si legume exotice! Daca pe ambalaj nu gasiti informatii despre cum se consuma acestea, mai bine lasati-le pe raft! Pe Facebook circula un mesaj din partea unei femei care era sa moara de la o astfel de leguma exotica, pentru ca a consumat-o in stare cruda!

Este vorba despre Cassava, o tulpina lemnoasa din America cunoscuta pentru beneficiile sale aduse sanatatii. Insa, aceste beneficii exista doar atunci cand cassava este GATITA. Consumata in stare cruda, cassava este mortala din cauza nivelului mare cianura pe care il contine.

Poate duce la paralizie sau chiar la moarte.

Citeste si: Cum stii ca ai fost intoxicat cu mercur si care sunt metodele pentru indepartarea acestuia din organism

Citeste si: Cea mai simplă metodă de DEZINTOXICARE a cavității bucale cu un ULEI MIRACULOS

Georgiana a povestit pe Facebook cum, in urma cu doua seri, a ajuns la un spital din Bucuresti din cauza acestei legume. L-a cumparat din supermarket, unde nu avea nicio eticheta, dar era la sortimentul de legume-fructe: „Ajunsa acasa l-am spalat,l-am decojit, si am observat ca nu are culoarea portocalie in interior ca si turmericul, insa pt.ca l -am gasit la fructe, am presupus ca este un,, fruct exotic”.MARE GRESEALA”!!!

L-am taiat rondele si am muscat din el, avea un gust usor dulceag,suculent.Am mancat linistita vre-o trei patru rondele , dupa care m-am intrebat ce beneficii are pt sanatate?!Am luat bonul fiscal si am gasit denumirea,,CASSAVE”.Am citit pe internet,constatand ingrozita ca ACEASTA PLANTA CONSUMATA IN STARE CRUDA ESTE OTRAVITOARE.”

Exista doua tipuri de cassava – dulce si amar, cea din urma continand mai multe cianuri, spun expertii. O jumatate de kilogram de cassava poate ucide o vaca si exista multe cazuri de decese in randul oamenilor din cauza acestui aliment.

Frunzele de cassava au cel mai mare nivel de cianura, insa acestea se pot descopune daca se amesteca cu o faina obtinuta din radacinile de cassava.

Cassava se mai numeste manioc sau tapioca si este o sursa de carbohidrati asemanatoare cartofilor, care se poate gati in diverse forme, iar prin preparare termica nu mai este toxica!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.