De ce e bine să bei apă caldă cu lămâie dimineaţa

Te-ai gândit vreodată ca dimineaţa să schimbi ceaşca de cafea cu un pahar de apă fiebinte cu lămâie pe stomacul gol?Nutriţionistul american Ann Louise Gittleman ne recomandă tuturor să facem acest lucru.

El susţine că acest amestec  poate fi benefic pentru organism în multe moduri, ajută la pierderea greutăţii, îmbunătăţeşte digestia, sporeşte conţinutul şi aportul de vitamina C din organsim. Poţi chiar condimenta această băutură dacă vrei să îi sporeşti beneficiile.

CITEŞTE ŞI: 4 BOLI PE CARE LE POŢI TRATA CU BANANE

Apa fierbinte cu lamaie dimineata pe stomacul gol stimuleaza sistemul digestiv.. Acest lucru imbunatateste capacitatea organismului de a absorbi nutrienti. Absorbtia slaba a nutrientilor poate provoca senzatia de foame chiar si atunci cand aceasta nu exista.

Aatunci când acest amestec ajunge în organism, aceasta ajută la curăţarea rinichilor şi ficatului de toxine, de asemenea, poate ajuta la curăţarea sistemului limfatic, un alt sistem al organismului care elimină toxinele.

Sucul de lămâie oferă o cantitate mare de vitamina C. O lămâie conţine 30,7 mg de vitamina C, iar cantitatea zilnică recomandată este de 75 mg pentru femei şi de 90 mg pentru barbati. Cei care consumă mai multă vitamina C au un sistem digestiv mai eficient decât persoanele care nu o fac.

De asemenea, lămâile cresc aciditatea sistemului digestiv, ajutând la absorţia calciului. Acest proces este foarte eficient dacă vrem să pierdem în greutate, deoarece calciul este depozitat în celulele de grăsime. Cu cât se găseşte mai mult calciu în celulele grase, cu atât este stimulată mai uşor arderea acestora.

Vitamina C stimulează sistemul imunitar, ajută la prevenirea bolilor de inimă şi scade riscul de accident vascular cerebral şi de cataractă. De asemenea, aceasta vitamină antioxidant poate ajuta la scăderea riscului de cancer atunci când fructele sunt consumate proaspete.

 

0