Cum să ai o dantură sănătoasă vara

Vrei să știi cum să ai o dantură sănătoasă vara? Atunci informațiile de mai jos te pot ajuta în acest sens. Află detaliile din rândurile care urmează. Cu toții trebuie să știm aceste lucruri.

Tu știi cum să ai o dantură sănătoasă vara?

Vara suntem tentați să consumăm băuturi și alimente reci. Sunt pe palcul tuturor și este cam greu să renunțăm la ele în totalitate. Cu toate aceste, pot avea un efect negativ asupra danturii. Alimentele și băuturile reci, precum înghețata sau limonada, ori multe altele, sunt pline de zaharuri. Drept urmare, duc la distrugerea smalțului dinților, precum și la apariția plăcii dentare. În plus, sensibilizează dinții și gingia.

„Bacteriile din gură iubesc dulciurile. Care se transformă în acizi, ducând la daune dentare. Sfatul nostru este să nu evitaţi dulciurile complet. Ci să fiţi precauţi. Mâncaţi dulciuri cu măsură, spălaţi sau clătiţi gura după ce mâncaţi sau beţi ceva dulce sau mestecaţi guma fără zahăr timp de 20 de minute pentru a reduce cariile dentare. De asemenea, evitaţi dulciurile reci, precum îngheţată, care poate afecta gingiile, rezultatul fiind gingivita sau parodontoza.”, explică medicul stomatolog Andra Custură, potrivit libertateapentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Nu o mai arunca! Folosește coaja de banană pentru a-ți albi dinții

CITEȘTE ȘI: A pus folie de aluminiu pe dinti, timp de o ora zilnic. Afla secretul!

De asemenea, specialistul atarge atenția asupra faptului că dinții nu trebuie să fie folosiți pe post de unelte. În special vara, în concediu, oamenii mai uită de reguli. Așa se face că deschid sticlele cu dinții, sparg alune, nuci cu dinții. Și astfel apar fracturi sau fisuri ce afectează sănătatea danturii. Și bineînțeles că necesită îngrijiri speciale pentru a dispărea și pentru a nu apărea probleme mai grave în timp.

Dacă vara faceți sport, fie în vacanță, fie pentru că este un obicei pe care îl aveți, este indicat să vă protejați dinții. În urma unor incidente neprevăzute, dantura poate avea de suferit. Și cum este mai bine să previi decât să tratezi, specialiștii ne sfătuiesc să mergem la stomatolog pentru a afla cum să ne protejăm dinții când facem sport.

0