Știați că există anumite alimente care îți păstrează zâmbetul alb și strălucitor? Acestea te ajută să lupți împotriva îngălbenirii dinților și au rolul de a curăța suprafața acestora. Bineînțeles, ele nu trebuie să înlocuiască un periaj regulat, folosirea aței dentare sau vizitele la medicul dentist. Poți să le privești ca pe o modalitate bonus de a-ți menține dinții strălucitori.

Merele – un măr îți poate curăța dinții între periaje. Textura crocantă inmoaie petele și stimulează producția de salivă, prevenind formarea plăcii. Placa acționează ca un lipici pentru murdărie, așa că îndepărtarea acesteia înseamnă mai puține pete. Merele conțin acid malic, un ingrediente natural care dizolvă petele de pe dinți.

CITEȘTE ȘI: PROBLEMELE GINGIVALE – REZOLVATE CU AJUTORUL NATURII

Nucile –  cu un conținut ridicat de proteine și grăsimi bune, nucile sunt ușor abrazive și ajută la începărtarea petelor în timp ce le mesteci. Totodată, acestea conțin calciu, un mineral important care te ajută să îți menții dinții puternici și sănătoși.

Țelina – țelina este o altă gustare sănătoasă, fără calorii prea multe, care te poate ajuta să îți menții dinții albi și curați. Celuloza fibroasă din care este alcătuită funcționează ca o periuță de dinți naturală, care îndepărtează petele în timp ce mesteci.

Ananasul – acest fruct tropical iubit de multă lume, conține bromelaină, o enzimă care descompune proteinele găsite în placa care se depune pe dinți. Prin dezmembrarea acestei proteine, petele sunt îndepărtate în mod natural..

Morcovii – morcovii stimulează producția de salivă și conțin o cantitate considerabilă de vitamina A, esențială pentru smalțul sănătos al dinților.

Acestea sunt cele mai importante alimente care au un rol esențial în menținerea albului dinților. Încearcă să le consumi în mod regulat și vei observa diferența!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.