Ai sesizat pete albe pe unghii, care apar si dispar la intervale pe care nu le poti preconiza? Sa fie vorba despre o problema dermatologica sau pur si simplu aceste pete sunt normale? E mai mult de atat! Organismul iti transmite ca nu te hranesti cum trebuie si poti fi predispus la anumite boli.

In termeni medicali, aparitia petelor albe pe unghii sau colorarea acestora intr-o nuanta galbuie se numeste leuconichie. Este vorba despre o afectiune nedureroasa a unghiilor, dar care transmite un semnal de avertisment in legatura cu lucrurile care nu sunt in ordine in organismul tau.

Atunci cand iti apar dare albe pe unghii sau acestea se coloreaza pe jumatate intr-o nuanta mai deschisa, inseamna ca ai un deficit de calciu si zinc. Practic, nu consumi suficiente lactate, iar lipsa acestui mineral esential intaririi structurii osoase poate duce la boli precum osteoporoza.

Ce spun UNGHIILE despre starea ta de SANATATE

RECUNOASTE! Si tu faci aceste 4 GRESELI atunci cand iti tai UNGHIILE DE LA PICIOARE?

Nu doar calciul este important pentru organismul tau, ci si zincul. Acesta are un rol fundamental in dezvoltarea oaselor, in buna functionare a ficatului, dar si in tinerea la departare a bolilor de piele, printre care si cancerul. Vitamina A nu isi poate face treaba in organismul tau fara ajutorul zincului.

Asta inseamna ca zincul regleaza nivelurile de vitamina A din corp si cantitatea in care aceasta este eliberata de ficat. Zincul este foarte important pentru sanatatea testiculelor si calitatea lichidului seminal.

Barbatii care au pete albe pe unghii s-ar putea confrunta cu probleme de infertilitate din cauza deficientei de zinc, arata cercetarile recent din lumea medicala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.