Ce boli poti face in functie de grupele de sange

Stiinta medicala moderna a impartit sangele in patru categorii; A, B, AB si 0. Cele patru denumiri care aparent nu au nicio semnificatie reprezinta antigenii gasiti pe suprafata celulelor rosii.

Mai multe studii de specialitate efectuate de cercetatorii britanici au arata ca fiecare grupa de sange in parte influenteaza intr-o mare masura starea de sanatate a unei persoane si o face mai mult sau mai putin vulnerabila in fata unor afectiuni. In continuare vom face o lista cu bolile fiecarei grupe sanguine in parte.

GRUPA DE SANGE A

Persoanele care au aceasta grupa de sange au de regula un nivel crescut de cortizol, ceea ce se traduce prin „hormonul stresului”. Aceasta substanta actioneaza mai mult in timpul perioadelor tensionate. „Proprietarii” acestei grupe se pot confrunta mai des cu stari de anxietate si nu prea stiu sa managerieze situatiile limita. In plus, conform unor studii, cei care au aceasta grupa sunt predispusi intr-un procent mai mare sa dezvolte formatiuni canceroase la nivel gastric. Totusi, nu exista o explicatie clara in acest sens insa o teorie ar putea fi ca oamenii care intra in aceasta categorie sunt predispusi abuzului de alcool, droguri sau sa adopte alte vicii. Intr-o nota pozitiva, exista si cateva avantaje pe care le au posesorii acestei grupe, iar aici putem enumera faptul ca femeile sunt mai fertile iar sansa de a ramane insarcinata este crescuta. Cei care au grupa A pot dona sange pentru bolnavii care au grupele A si AB.

GRUPA DE SANGE B

Indivizii care au grupa de sange B prezinta un risc mai mare de a suferi de accidente vasculare sau sa sufere de boli ale sistemului imunitar, precum lupus sau scleroza multipla. Studiile au aratat ca exista un risc cu 11% mai mare de a suferi de boli de inima fata de cei care au grupa 0. Cercetatorii de la Universitatea Harvard au constatat ca femeile care au grupele AB si B sunt mai predispuse catre cancer ovarian. Ca o veste buna, persoanele cu grupa B sunt mai rezistente la alte tipuri de cancer sau infarcte. Ca fapt divers, acestia au de 50.000 de ori mai multe „bacterii prietenoase” decat cei care au grupa de sange A sau B. La fel ca la Grupa A, posesorii grupei B pot dona sange pacientilor cu grupa B si AB.

CITESTE SI: Grupa de sange spune totul despre viata ta. 5 ASPECTE ESENTIALE
CITESTE SI: Vezi ce sa mananci in functie de GRUPA SANGUINA

GRUPA DE SANGE AB

Conform specialistilor din lumea medicala, aceasta grupa este cea mai rara iar posesorii sunt foarte vulnerabili in fata bolilor. Daca intri in aceasta categorie esti predispusa la boli respiratorii, anemie si mai multe tipuri de cancer. Un organ vital care nu trebuie neglijat de cei care au grupa sanguina AB este inima, fiindca prezinta un risc crescut de formare al cheagurilor de sange si al infarctelor. Aceeasi cercetatatori britanici mai spun ca posesoarele acestei grupe prezinta o tensiune arteriala ridicata in timpul sarcinii care se poate dovedi fatala. Daca ai grupa AB poti primi sange de la toate celelalte grupe.

GRUPA DE SANGE O

Aceasta grupa este cea mai comuna iar cei care o au sunt predispusi sa dezvolte ulcer si holera. Partea buna ar fi faptul ca procentul de a suferi de cancer de pancreas sau a muri de malarie este mai mic. Totusi, nu este de neglijata dieta; barbatii care au grupa 0 pot deveni obezi mai ales daca sunt expusi la un nivel ridicat de poluare la munca. Grupa 0 este grupa care poate dona sange tuturor celorlalte grupe sanguine.

1

1 comentariu

  1. Dutu Viorica , 20 noiembrie 2015 la 2015-11-20T12:25:03+02:00

    Incorect! Grupa AB primeste de la toti si da doar la AB! Grupa O da la toate grupele dar primeste doar de la ea!