Specialiștii au ajuns la concluzia că o serie de obiceiuri practicate după ce luăm masa poate atenta la sănătatea noastră.

Lista cu 4 lucruri pe care nu ar trebui să le faci după ce mănânci

1. NU AR TREBUI SĂ CONSUMI FRUCTE – Nutriționiștii recomandă fructele înainte de masă. Ele pot fi consumate pe stomacul gol și nu după felurile principale. Fructele solicită diferite enzime pentru a putea fi digerate, iar zahărul care se găsește în portocale, struguri sau prune, de pildă, va fi absorbit foarte greu.

2. NU AR TREBUI SĂ FUMEZI – Dacă ești fumător înrăit, așteaptă câteva ore (2-3) ca să îți aprinzi țigara. Țigările au nicotină, iar nicotina inhibă oxigenul, extrem de important pentru digestie. Medicii spun că fumatul imediat după masă echivalează cu 10 țigări fumate odată și crește riscul de cancer la intestine.

3. NU AR TREBUI SĂ FACI DUȘ – Dacă faci duș imediat după ce ai mâncat, trebuie să știi că îți va crește tensiunea arterială. Asta va slăbi sistemul tău digestiv și va duce la dureri abdominale serioase.

CITESTE SI: Ce ascunde mâncatul emoțional

Mananca acest aliment la micul dejun, ca sa reduci colesterolul „rau”

4. NU AR TREBUI SĂ DORMI – Cercetătorii de la University of Ioannina Medical School au ajuns la concluzia că dormitul cu burta plină creează disconfort în timpul somnului. Mai mult, persoanele care mănâncă mult la o masă și se pun la culcare imediat își cresc riscul de a face infarct. Este indicat ca după masă să te plimbi o jumătate de oră. Nu degeaba se spune în popor că trebuie „să plimbi ursul” când ai stomacul plin. Asta va ajuta la digestie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.