EVALAUREA NAȚIONALĂ 2020

3 analize pe care TOTI BARBATII TREBUIE SA LE FACA! Atentie, sotii!

Se recomanda ca toti barbatii sa mearga la un control anual pentru a fi siguri ca stau departe de problemele sexuale. Iata 3 analize pe care sa ti le faci si tu.

Barbatii nu obisnuiesc sa mearga la medic, motiv pentru care trebuie sa fie foarte atenti la activitatile ce le pun sanatatea in pericol, intrucat multe dintre bolile actuale se manifesta atunci cand deja este prea tarziu pentru a se mai face ceva. Iata ce anume trebuie sa verifice acestia:

1. Examinarea prostatei

In special dupa varsta de 40 de ani barbsatilor li se recomanda o analiza a prostatei pentru a preintampina eventualele complicatii ce apar odata cu varsta. Incontinenta urinara, afectiune ce intervine atunci cand prostata se mareste, afecteaza si viata sexuala.

CITESTE SI: CANCER DE SAN LA BARBATI. Afla cum este posibila aparitia bolii si ce tratamente sunt indicate

CITESTE SI: 4 informatii VITALE pentru barbatii care fac sala

2. Procentul de colesterol din organism

Regimul alimentar necorespunzator, alaturi de stilul de viata actual face ca sanatatea barbatilor sa fie pusa in pericol, mai ales prin depunerea kilogramelor in plus. Depunerile de colesterol ca urmare a alimentatie bogate in grasimi si sedentarismul duc la o serie de boli precum cele de inima sau circulatia proasta a sangelui. Mai mult decat atat, vicii precum fumatul sau consumul de alcool cresc riscul de arterosclerola, o afectiune ce se manifesta prin ingustarea vaselor de sange si implicit printr-o alimentare precara a organelor.

Penisul este si el afectat de acest fenomen si in timp problemele cu prostata pot da nastere imposibilitatii mentinerii unei erectii.

3. Analiza testiculelor

Medicii spun ca si o autopalpare a testiculelor este suficienta pentru a ne da seama de potentialele simptome ale cancerului testicular. O umflatura suspecta, o sensibilitate crescuta sau modificarea dimensiunii scrotului ori a unui testicul ridica suficiente semne de intrebare pentru a va indrepta spre un medic specialist.

Aceasta forma de cancer este una dintre cele mai curabile daca este depistata la timp, insa in cazul celor diagnosticati tarziu se va trece la indepartarea testiculului afectat, urmata de o perioada de terapie.

In caz ca prezentati astfel de simptome adresati-va de urgenta unui medic specialist.

Sursa foto Shutterstock

0