Evaluarea Națională 2018, proba la Limba și literatura maternă

Joi, pe data de 14 iunie, absolvenții clasei a VIII-a susțin proba la Limba și literatura maternă. Este vorba despre cei care aparțin unor minorități naționale.

Evaluarea Națională 2018, proba la Limba și literatura maternă

Absolvenții clasei a VIII-a au la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele. Cronometrul pornește după ce se distribuie toate subiectele.

Pentru a scrie rezolvarea subiectelor, elevii vor folosi numai cerneală sau pastă albastră. Creionul negru va fi folosit numai pentru a realiza desene și/sau scheme.

Conform metodologiei, subiectele pentru Evaluarea Națională vor fi elborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare. Se va ține cont de unele cerințe. De exemplu, acestea trebuie să fie formulate cu claritate și precizie. De asemenea, trebuie să fie în concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională. În plus, nivelul de dificultate trebuie să fie unul mediu. Subiectele trebuie să fie elaborate astfel încât să le permită elevilor să le rezolve în două ore.

CITEȘTE ȘI: Subiecte Română Evaluarea Națională 2018

CITEȘTE ȘI: Subiecte Matematică Evaluarea Națională 2018

Sunt unele reguli pe care elevii trebuie să le respecte când rezolvă subiectele. De exemplu, dacă au greșit și vor să șteargă ceva, vor tăia cu o linie orizontală fiecare rând greșit.

Dacă sunt candidați care vor să își rescrie lucrarea și știu sigur că se pot încadra în timpul stabilit pentru rezolvarea subiectelor, atunci vor primi alte coli tipizate. Asistenții trebuie să precizeze lucrul acesta în procesul verbal de predare-primire a lucrărilor. Colile folosite înainte ca subiectele să fie rescrise, vor fi anulate. Se va scrie pe lucrare ”Anulat!”. Acestea vor fi semnate de către asistenți. Se vor păstra în condițiile stabilite pentru lucrările scrise.

Rezultatele Evaluării Naționale 2018 vor apărea pe data de 19 iunie. În aceeași zi pot fi depuse contestațiile, între orele 14.00 – 19.00. Pe data de 23 iunie vor fi afișate rezultatele finale, după ce se vor soluționa contestațiile.

Media generală de la Evaluarea Națională 2018 va avea o pondere de 80 % în calculul mediei pentru admiterea la liceu în clasa a IX-a.

loading...
test
0
Test