Despre spălatul rufelor există o serie de superstiții mai ales dacă vorbim despre zilele de sărbătoare sau zilele de post.

Multe dintre superstițiile respectate de români nu sunt recunoscute oficial de către biserică, însă cu toate acestea concetățenii noștri le urmează cu sfințenie.

Se spune că nu e bine să speli haine vinerea și marțea, însă această interdicție este valabilă mai ales în zilele de sărbătoare, dacă acestea cad într-o zi de vineri sau marți.

Se spune, de asemenea, că nu e bine să bagi haine în mașina de spălat seara atunci când ești în post. Se spune că vei avea parte de sărbători triste și te va urma ghinionul tot timpul din acel moment înainte.

Se spune că persoanele care spală haine seara în timpul postului își spală norocul și atrag asupra lor toate necazurile, mai ales cele sufletești.

CITEȘTE ȘI: Ai visat o persoană care a murit? Iată ce spun superstițiile românești despre aceste vise

Astăzi a început Postul Mare. Ce să nu faci până la Paște

Ce se întâmplă cu pensiile românilor în următorii 2 ani

Această superstiție nu este o găselniță românească. Ea este respectată și în multe regiuni din țările nordice. Suedezii, de pildă, nu spală cearșafurile în Săptămâna Mare și nici în primele 6 zile ale lunii august.

Ei cred că dacă speli hainele în aceste perioade din an, tot ce vei cumpăra în materie de haine și accesorii nu vor dura.

De asemenea, așa cum știi deja, duminica nu se spală haine căci este ziua Domnului. Persoanele care spală rufe în timp ce lumea e la slujbă, în biserică, vor fi pândiți de catastrofe.

Se spune că dacă speli hainele în primele două zile ale lunii iunie e de bun augur, căci vei avea noroc tot anul.

Hainele purtate la lumina lumânării sau la lumina lunii prevestesc moartea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.