Dieta TRICOLOR a fost concepută pentru a beneficia de o pierdere în greutate care să nu frustreze pe cel care o ține. Este un plan sănătos pentru o viață lungă și se concentrază pe  elemente fitochimice roșii, galbene, verzi și portocalii.

Dieta a fost inventată in 1996 de către Martin Katahn, profesor de psihiatrie la Universitatea Vanderbilt. Se spune că această dietă previne cancerul și bolile de inimă și pierderea în greutate va avea loc în timp, nu brusc. Trebuie să consumați alimentele din trei categorii:  roșii, galbene sau portocalii și verzi. Veți mânca nouă porții de fructe și legume pe zi și până la 11 porții de cereale.

În această dietă există anumite alimente la consumul cărora trebuie să vă limitați. Printre ele se numără grăsimea, carnea roție, carnea de pasăre, cafeaua și sucurile. Trebuie să vă limitați la 2 linguri de grăsime pe zi, carne roșie o dată pe săptămână, carne de pasăre în jur de 180 grame pe zi și cafea 2 căni pe zi.

Dieta TRICOLOR se adoptă treptat, până ce organismul se obișnuiește cu schimbarea. Dacă doriți rezultate rapide, aceasta nu este o dietă care să vă ajute în acest sens. Consumul de grăsimi de până la 20% poate avea ca rezultat niveluri scăzute de sațietate. Persoanele care vor sa minimizeze consumul de carne, pot adopta această dietă deoarece ea promovează alimentele pe bază de plante. Se mănâncă foarte multe legume și fructe. Pentru a vă schimba complet stilul de viață și pentru ca dieta să funcționeze 100%, ar trebui să aveți și activitate fizică zi de zi.

Iată un exemplu de meniu pentru o zi:

Dimineața – suc de fructe, cereale, fructe uscate, pâine din făină integrală și cafea.

Prima gustare- fructe

Prânz – salată de legume, pâine din făină integrală, suc de fructe

A doua gustare – cereale integrale

Cină – carne de pasăre, garnitură de legume, desert din fructe

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.