Cum slăbești sănătos după Paște

Sărbătorile pascale au trecut, însă dacă ai mâncat mai mult decât era indicat, atunci este posibil să fi observat deja că hainele nu îți mai vin bine. Nu intra în panică! Iată cum slăbești sănătos după Paște.

Iată cumslăbești sănătos după Paște

„Primul pas pentru a ne reveni după mesele copioase este să bem mai multă apă. Putem adăuga limonadă fără zahăr, supe, ciorbe. Ne vom recăpăta mai rapid energia şi vom ajuta chiar la reducerea retenţiei de apă”, este explicația lui Cristian Mărgărit, potrivit Mediafax.

De asemenea, consumul de legume este foarte important pentru a scăpa de kilogramele în plus într-un mod sănătos. „Trebuie să consumăm în special salate cu verzituri de primăvară, rucola, spanac, leurdă, untişor, măcriş. Chiar şi gătite, cum ar fi urzicile. Rădăcinoasele, precum ţelină, morcov, sfeclă roşie, pot fi făcute şi suc. Aportul de potasiu şi magneziu va ajuta la eliminarea excesului de sare”, a mai explicat Cristian Mărgărit, potrivit aceleiași surse citate.

Este indicat ca după masa bogată de Paște, să se consume cu moderație sau chiar să se evite alimentele grele. „Fie că vorbim de carne, ouă sau cozonac şi pască, trecem acum pe alimente mai uşoare precum peşte, iaurt, legume, fructe. Ele vor da pauza binemeritată aparatului digestiv, dar vor aduce în acelaşi timp şi nutrienţii esenţiali, de care avem nevoie”, a mai precizat Cristian Mărgărit, consultant în nutriție și fitness.

CITEȘTE ȘI: Ce fructe trebuie să scoți din dietă dacă vrei să slăbești

CITEȘTE ȘI: Dieta metabolică. În cât timp slăbești și cum

CITEȘTE ȘI: Cum trebuie să consumi gălbenușul ca să slăbești 3 kilograme în 3 zile
Se poate folosi ghimbirul pentru a ajuta digestia. ”Condimentele care ajută digestia şi enzimele digestive pot fi şi ele de mare ajutor. Ghimbirul poate fi inclus în reţetele de carne sau chiar în limonadă. Ceaiurile hepatobiliare şi extractele de plante pentru protecţia ficatului, precum silimarina, sunt binevenite, mai ales pentru cine a întrecut măsura cu alcoolul”, mai spune Cristian Mărgărit.

Așadar, pentru a scăpa de kilogramele în plus, poți ține connt de sfaturile de mai sus.

loading...
test
0
Test