Brânza îngrașă? Ce spune nutriționistul Mihaela Bilic

Multe persoane se întreabă dacă brânza îngrașă. Este un aliment pe care îl consumăm în oricare parte a zilei și în diferite combinații. Dar, dacă îți faci griji în privința siluetei, atunci ar fi bine să știi care este adevărul despre alimentul pe care multe persoane îl consumă. Află ce spune nutriționistul Mihaela Bilic despre brânză, dacă îngrașă sau nu.

Brânza îngrașă sau nu? Nutriționistul Mihaela Bilic a răspuns la această întrebare

“Am să iau ca exemplu brânza, că tot e sezonul caşului proaspăt. Fiind o mare iubitoare de brânză, în toate formele, culorile şi gradele de mucegăire, nu m-am putut abţine din a remarca faptul că toţi mâncăcioşii, pofticioşii şi gurmanzii au o slăbiciune pentru brânză.

Ba mai mult, mi-am permis de la mine putere să împart consumatorii în două categorii: unii care iubesc carnea şi alţii care iubesc brânza.

Am mai spus-o, dar o repet: brânza îngraşă iar porţia corectă este jumătate din cea de carne, adică maxim 70 g pentru telemea şi numai 30-35g când vine vorba de parmezan, caşcavaluri şi brânză „împuţită”.

Eu consider că viaţa are mai mult gust pentru că există brânza, şi asta înseamnă că e şi mai greu să te abţii din a consuma tot felul de preparate care o includ, de la sandvişuri calde la pizza, paste, legume gratinate, sosuri pentru friptură sau banala telemea cu roşii’’, a scris nutriționistul pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

“Ipoteza mea se verifică atunci când vine vorba de persoanele care nu au o slăbiciune pentru mâncare, cei care sunt slabi, nepofticioşi şi care mănâncă cât să trăiască.

În general, aceştia nu numai că nu iubesc brânza, dar chiar au o reacţie de respingere şi dezgust numai la auzul numelui ei. „Brânza pute” este părerea lor unanimă, iar la capitolul gust sunt şi mai reticenţi, cu greu pot accepta cea mai fadă, dietetică şi nefermentată formă de brânză.

Brânza îngrașă sau nu? Nutriționistul Mihaela Bilic a răspuns la această întrebare

Aşa că iată cum un termen de alint, diminutivul „brânzică”, pe care toţi mâncăcioşii îl folosesc cu drag atunci când se referă la infinita diversitate de brânzeturi, devine pragmatica şi searbăda „brânzică” proaspătă sau brânza de vaci pe care doar convalescenţii după hepatită şi nemâncăcioşii o consumă”, a mai spus nutriționistul.

CITEȘTE ȘI: Toate femeile aflate la menopauză trebuie să știe asta. Medicul Mihaela Bilic atrage atenția

CITEȘTE ȘI: Mihaela Bilic, cele 10 reguli esențiale pentru a avea o dietă sănătoasă

Îți place să consumi brânză? Atunci ar fi bine să ai grijă. Este un aliment neprietenos cu silueta. Mai sus ai văzut despre ce este vorba. Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat cum stau lucrurile. Așa că, dacă vrei să ai o siluetă de invidiat, ai grijă ce mănânci.

Vina vara! Si femeile își doresc să arate impecabil. Dacă vrei să ai o siluetă de vis, poți ține cont se sfaturile Mihaelei Bilic. “Aşa e ea, viaţa, nedreaptă…nu putem avea şi „brânzică” şi siluetă! Acum, că ştiţi secretul, fiecare e liber să aleagă ce-şi doreşte mai mult’’, a mai spus nutriționistul.

Acum, știi și tu ce ai de făcut dacă vrei silueta de vis. Este bine să te documentezi înainte de a consuma anumite alimente. Astfel te asiguri că nu vei avea surpize neplăcute. Iar cântarul va arăta kilohgramele dorite de tine.

Cu puțină atenție, poți avea și tu silueta la care visezi. Alimentația potrivită și sportul te pot ajuta.

loading...
test
0
Test