Am mai scris un articol despre cum decizia de a-mi micșora stomacul a fost una dintre cele mai bune, și voi mai continua să scriu. Despre rolul pe care l-a jucat Prof. Dr. Cătălin Copaescu, Chirurg de Excelență în Chirurgia Obezității, și întreaga echipăde la PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL nu se poate vorbi niciodată suficient.

Mi-am propus să las aici, pe blogul meu cateva rânduri pe care le voi scrie treptat, până la finalul acestui an despre ce a însemnat pentru mine această intervenție, cum am reușit să depăsesc set-up-ul mental pe care noi, grăsuții, îl avem și pe care de cele mai multe ori îl păstrăm, chiar și după ce slăbim, despre călătoria mea pre și post intervenție, plus multe alte subiecte care sigur vă vor ține aici, pe voi cei intresati direct.

De această dată, aleg să vorbesc despre ce a însemnat pentru mine să fac această intervenție la PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, Centru de Excelență în Chirurgia Obezității, și cum nu m-am simțit nicio clipă singură.

Evident, înainte de operație mi-au trecut prin minte tot felul de gânduri, mi-a fost frică, însă am fost îndemnată de doctorii de la o Clinica din Viena să fac intervenția la noi în țară, la Ponderas. Până în acel moment nu am știut că există și la noi acest serviciu, la standarde internaționale, cu medici dedicați, care îți oferă tot suportul.

Ulterior deciziei, am trecut prin investigațiile pre operatorii pe care pot spune ca nici nu le-am simțit. Foarte mulți prieteni îmi spuneau ca endoscopia este îngrozitoare, că leșini de frică și îți tremură toate cele. Însă, aici, la Ponderas, nici nu am realizat când s-a întamplat, endoscopia a fost efectuată cu o sedare ușoara, creată special pentru acest tip de procedura. Țin minte că eram întinsă pe spate, pe pat, iar o doamnă m-a întrebat dacă am o ușoară senzație de amețeală, i-am răspuns ca da, iar ea mi-a spus că s-a terminat de mult așa numita „analiză teroare”, endoscopia. Imediat după, m-am dus la emisiune, deci vă dați seama ca totul a decurs foarte, foarte bine.

Pentru mine a fost extrem de important să știu că am o echipa de medici la care pot apela în orice moment. Atât înainte de operatie, cât și ulterior, m-am simțit ca acasă în acest spital. Sțiu ca de multe ori, cand nu simțeam nevoia să mănânc, sunam și întrebam de ce nu pot mânca, ce se întamplă, și de fiecare dată, dar de fiecare dată am găsit pe cineva care să-mi răspundă! Este important să întelegem că suntem diferiți și avem nevoie sa fim tratați într-un mod personalizat în funcție de afecțiunile pe care le avem, de stilul de viață, de problemele de sănătate cu care ne confruntăm și este chiar mai important să știi că există o echipă special pentru tine care te poate îndruma la fiecare pas.

Imediat după operație am petrecut o noapte la terapie intensivă, așa cum este normal după orice fel de intervenție chirurgicală. A doua zi dimineață m-am trezit în salon, nu am simțit dureri fizice absolut, dar absolut deloc. A fost necesar doar să mă obișnuiesc cu noul meu status, să mă obișnuiesc cu băutul lichidelor care nu e fun deloc: trebuie să bei încet, să ai rabdare cu tine.

Tot procesul de recuperare a fost uluitor de rapid. M-am operat pe 20 decembrie, am rămas până pe 22 decembrie în spital, iar pe 23 decembrie eram acasă cu fiica mea și împodobeam bradul. Ceea ce însemna nu numai că puteam să stau în picioare sau că puteam merge, ci mă puteam apleca și să iau globul și să-l pun în brad. Pot spune că m-am recuperat mai ușor după intervenția de Gastic Sleeve, decât după operația de molar care a durat 2 ore si jumătate.

Cel mai important este ca în momentul în care vrei sa faci un pas atât de important pentru viața ta, ar fi bine să fii într-un Centru de Excelență.

 

Ponderas Academic Hospital este singurul spital din Romania care detine dubla acreditare internationala pentru Centrul de Excelenta in Chirurgia Obezitatii, cu o experenta de peste 8700 de pacienti tratati.

Pentru mai multe informatii despre preturile si alte informatii intra pe: https://www.bariatrie.ro

Publicat de Adrian Vrauko

Adrian Vrauko - publisher si cofondator al Revistei Teo Trandafir

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.