PH-ul măsoară aciditatea sau bazicitatea unei substanțe. PH-ul natural al pielii tale are o valoare între 4.5 – 5.5, foarte puțin acid. Acest lucru îți protejează pielea de alergeni, bacterii vânt și poluare și totodată reține umezeala. Factori precum razele UV, intemperiile sau poluarea pot afecta PH-ul pielii, provocând alergii, acnee sau iritații. Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru pielea ta este să îi menții nivelul normal al PH-ului. Iată de ce trebuie să ții cont!

CITEȘTE ȘI: REMEDII PENTRU A TRATA ACNEEA SCALPULUI 

Este foarte important să te ferești de produsele care conțin săpun. Săpunul este foarte alcalin, având PH-ul între valorile 9 și 11. Îți curăță fața în profunzime, însă totodată o privează de uleiurile naturale esențiale pentru a menține pielea hidratată. și sănătoasă. Produsele alcaline sunt utilizate pentru curățarea în profunzime a feței, însă nu sunt recomandate în rutina de zi cu zi. Orientează-te spre produse care nu conțin săpun și au un PH echilibrat.

Tratamentele faciale care conțin o cantitate prea mare de vitamina C sau retinoide cu un conținut prea mare de acid, care poate cauza apariția coșurilor și poate dezvolta o sensibilitate foarte mare a pielii. Acestea distrug bariera protectoare a pielii și o privează de hidratare. Acest lucru este valabil și pentru peelingurile chimice sau cele cu fructe. Acestea pot fi eficiente, însă trebuie aplicate uc precauție și nu foarte des.

Dacă suferi de acnee din pricina utilizării unor produse prea acide, sau dacă suferi de piele uscată din cauza utilizării unora prea alcaline, soluția ideală este să optezi pentru un produs care are un nivel al PH-ului neutru. Nu încerca niciodată să folosești un produs cosmetic opus, pentru că vei dezechilibra și mai mult PH-ul pielii.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.