Pilonul II de pensii – primele calcule de la guvern

După ce ministrul Muncii i-a asigurat pe români că Pilonul II de pensii nu se va desființa, un parlamentar al puterii a ”scăpat porumbelul” și a prezentat câteva date care nu sunt încă publice.

Deputatul Vasile Cîtea a publicat câteva informații pe care i le atribuie Executivului în legătură cu pensiile românilor. Acesta spune că firmele care administrează Pilonul II fac un profit de 5 ori mai mare decât profitul unui român.

Deputatul mai precizează că randamentul Pilonului II a coborât sub 4%, adică sub randamentul titlurilor de stat din ultimii 10 ani, care este de 5,5%.

CITESTE ȘI: Modul de calcul al pensiilor se schimbă. Cum

Lia Olguța Vasilescu a luat decizia în legătură cu Pilonul II de pensii

După 10 ani de cotizare la Pilonul II de pensii, un român ia în medie 5.000 de lei.

Premierul spune cu tărie că Pilonul II nu se va desființa

„Ceea ce pot să vă spun cu certitudine este faptul că nu vom desfiinţa Pilonul II de pensii, dar nu exclud faptul că vom încerca să găsim soluţii pentru Pilonul I.

Nu am date referitoare la Pilonul II în acest moment, dar se va face o analiză la Ministerul Muncii şi vom vedea. Încă o dată vă spun clar că Pilonul II de pensii nu se va desfiinţa”, a spus recent Viorica Dăncilă.

Opoziția, foc și pară pe guvernanți

„Chiar şi când i-am prins cu mâna în buzunarul cetăţeanului român contribuabil la Pilonul II de pensii, Dragnea şi ai lui nu recunosc că atentează la banii românilor din Pilonul II de pensii, minţind cu neruşinare cetăţeanul, deşi documentele Comisiei de prognoză arată negru pe alb documente care au fost date publicităţii de colegul meu, vicepreşedintele PNL Florin Cîţu, ca şi declaraţiile anterioare ale ministrului Finanţelor, Teodorovici, ale fostului premier Tudose, ale ministrului Muncii, legate de desfiinţarea Pilonului II de pensii. În ciuda acestor declaraţii, Dragnea minte cu neruşinare în continuare spunând că nu atentează la Pilonul II de pensii”, a spus Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă a Partidului Naţional Liberal (PNL).

loading...
test
0
Test