Pensia medie din România a scăzut

Institutul Național de Statistică ne oferă cifre îngrijorătoare. Pensia media din România a scăzut în Trimestrul 1, conform raportului.

Pensionarii au luat mai puțini bani. Scăderea a fost cu 0,9% în primul trimestru, adică la 1.122 lei. În ultimul trimestru al anului trecut, pensia medie crescuse cu 2,4% la 1.132 lei.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a variat destul de mult de la trimestru la trimestru și în funcție de regiunile țării. Ecartul dintre valoarea minimă și cea maximă fiind de 503 lei. Vorbim de 860 lei în județul Botoșani și 1363 lei în București.

În anul 2017, numărul mediu al pensionarilor din România a fost de 5,228 milioane. Acesta a scăzut cu 29,000 față de anul anterior, iar pensia medie crescuse la 1,069 lei, cu 12,8%.

CITESTE SI: Dosarul Gala Bute ajunge la Curtea Constituțională. Ce nereguli a semnalat Rudel Obreja

Veste bună pentru români. E vorba de absolut toate salariile!

Pilonul II, marea controversă

După ce ministrul Muncii i-a asigurat pe români că Pilonul II de pensii nu se va desființa, un parlamentar al puterii a ”scăpat porumbelul” și a prezentat câteva date care nu sunt încă publice.

Deputatul Vasile Cîtea a publicat câteva informații pe care i le atribuie Executivului în legătură cu pensiile românilor. Acesta spune că firmele care administrează Pilonul II fac un profit de 5 ori mai mare decât profitul unui român.

Deputatul mai precizează că randamentul Pilonului II a coborât sub 4%, adică sub randamentul titlurilor de stat din ultimii 10 ani, care este de 5,5%.

După 10 ani de cotizare la Pilonul II de pensii, un român ia în medie 5.000 de lei.

„Ceea ce pot să vă spun cu certitudine este faptul că nu vom desfiinţa Pilonul II de pensii, dar nu exclud faptul că vom încerca să găsim soluţii pentru Pilonul I.

Nu am date referitoare la Pilonul II în acest moment, dar se va face o analiză la Ministerul Muncii şi vom vedea. Încă o dată vă spun clar că Pilonul II de pensii nu se va desfiinţa”, a spus recent Viorica Dăncilă.

loading...
test
0
Test