Pașapoartele se schimbă iar

Anul și schimbarea privind documentele de identificare ale românilor! Ministerul de Interne a solicitat o nouă schimbare a pașaportului, iar românii sunt acum înștiințați ce elemente noi va cuprinde acesta.

Proiectul propus a fost adoptat în ședința de ieri a guvernului, 9 ianuarie 2019.

”Până la data de 31 decembrie 2018, an în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, autorităţile publice au obligaţia să înlocuiască stemele şi sigiliile existente în prezent cu noile modele ale acestora, astfel cum sunt modificate potrivit dispoziţiilor acestui act normativ”, precizează MAI.

Va fi schimbată culoarea pașaportului simplu electronic, de la roșu vișiniu la roșu închis. Mai mult, noul pașaport va avea stema țării în formă 3D și va fi completată cu o coroană.

Schimbările nu se opresc aici. La pagina 16, titularul pașaportului va completa datele particulare ale unei rude sau ale unui prieten care pot fi contactate în cazul de accident sau alte probleme.

Se vor scrie numele, prenumele, adresa și numărul de telefon al persoanei de contact.

Pașapoartele simple electronice suferă a doua modificare în decursul ultimului an. În 2018, acestuia i s-a schimbat valabilitatea de la 5 ani la 10 ani pentru persoanele care au atins deja vârsta majoră, de 18 ani.

CITEȘTE ȘI: Mihaela Brooks dezvăluie presupusele greșeli din ancheta morții lui Constantin Toma

Afecțiuni care au ca simptom arsurile gastrice

loading...
test
0
Test