Operațiunea de salvare a micuțului Julen devine tot mai complicată

O banală știre pentru spectatori a devenit evenimentul care este acum în atenția întregii planete. Un copil de doar doi anișori a căzut duminică, 13 ianuarie 2019, într-un puț din localitatea Totalan, Malaga, Spania.

Cazul lui Julen, băiețelul de doi ani care a căzut într-un puț care are o adâncime de 107 metri și o circumferință de doar 20 – 30 de centimetri a emoționat lumea.

S-au alocat spații întregi de emisie nu doar la televiziunile spaniole, ci și la cele din Europa și America, acest caz fiind o adevărată provocare chiar și pentru oamenii de știință care participă la scoaterea băiatului din pământ.

Specialiștii care muncesc non-stop speră ca acesta să mai fie în viață, la fel și părinții și comunitatea care de mai bine de 5 zile nu are somn și se roagă neîncetat să se producă un miracol.

La operațiunea de salvare participă mineri, autorități din Andaluzia și experți din Suedia, aceiași experți care în urmă cu câțiva ani, în 2010, au reușit să îi scoată de sub pământ pe minerii din Chile blocați de câteva zile, fără hrană și fără apă.

Tragedia familiei micuțului este imensă având în vedere că în urmă cu un an au pierdut un copil, iar cel de doi ani este singurul pe care îl mai au.

Din clipă în clipă poate veni orice veste din Totalan, iar părinții sunt disperați. Experții cred că băiatul ar putea supraviețui dacă în puț ar avea o gură de oxigen, însă cei mai pesimiști spun că după cele 5 zile șansele sunt minime de supraviețuire.

Vă vom ține la curent cu acest caz.

0