Lia Olguța Vasilescu a luat decizia în legătură cu Pilonul II de pensii

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut anunțul oficial legat de Pilonul II de pensii. În ultima vreme s-a spus că acesta va fi desființat, punând astfel în pericol milioane de viitori pensionari.

Ministrul Muncii a precizat recent că desființarea acestui pilon este o propunere a Comisiei de prognoză și că niciun angajat al ministerului nu a fost de acord cu asta.

Decizia finală se pare că a fost luată și românii contribuabili la Casa de Pensii pot sta liniștiți.

„Noi ne-am hotarat ce vrem sa facem! si este ceea ce am comunicat de anul trecut, si anume sa fie optional acest Pilon II. Fara doar si poate este batuta în cuie varianta aceasta.

Intre timp, am aflat cu stupefactie ca sunt si eu la Pilonul II de pensii cotizant, în conditiile în care eu am fost absolut convinsa ca fiind la limita de varsta atunci mi s-a luat în considerare o cerere pe care o depusesem la Camera Deputatilor, unde lucram la vremea respectiva.

Nu s-a luat în considerare, dar timp de 10 ani nu am primit nicio informare vizavi de valoarea unitatilor de fond pe care le aveam la firma respectiva.

Dar am fost absolut convinsa ca timp de 10 ani, neprimind niciun fel de plic acasa, în conditiile în care legea spune foarte clar ca anual esti obligat sa-i spui asiguratului care este valoarea si numarul unitatilor de fond, neprimind nimic, am fost absolut convinsa ca nu sunt. Eu vreau sa optez.

Vreau sa am aceasta posibilitate si cred ca oricine ar trebui sa aiba acest drept”, a spus Olguta Vasilescu la televizor.

CITESTE SI: Ce se întâmplă cu pensiile dacă Pilonul II va fi opțional

Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunțul legat de pensii

Străinii i-au avertizat pe oficiali în legătură cu intenția desființării Pilonului II

„Bunăstarea viitoare a actualilor angajați nu trebuie periclitată printr-o abordare pe termen scurt”, spun oamenii de afaceri străini, notează realitatea.net.

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) atrage atenția Guvernului în legătură cu intențiile privind Pilonul II de pensii. „Reforma Pilonului II de pensii nu poate fi justificată de evoluțiile datoriei publice sau ale deficitului” bugetar, potrivit unui comunicat FIC emis miercuri.

„Bunăstarea viitoare a actualilor angajați nu trebuie periclitată printr-o abordare pe termen scurt. Situații excepționale precum mari calamități sau războaie pot pune în discuție fluxurile financiare din Pilonul II. Datoria publică și deficitul trebuie așezate pe o traiectorie sănătoasă prin alte metode”, spune documentul citat.

loading...
test
0
Test