Laura Codruţa Kovesi se întoarce la DIICOT Sibiu

Laura Codruţa Kovesi a fost revocată luni din funcția de procuror șef al DNA. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat decizia! Kovesi se va întoarce la DIICOT Sibiu. Potrivit CSM, Laura Codruţa Kovesi a fost încadrată la DIICOT Sibiu începând cu data de 9 iulie 2018. Mai jos vei găsi informațiile referitoare la acest subiect.

Laura Codruţa Kovesi se va întoarce la DIICOT Sibiu

“Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu, a doamnei procuror Laura Codruţa Kovesi, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror-şef la Direcţia Naţională Anticorupţie, începând cu data emiterii decretului preşedintelui României, respectiv 09.07.2018”, apare în hotărârea CSM.

Kovesi a devenit procuror general al României în 2006. Înainte a lucrat în cadrul DIICOT Sibiu. A făcut anunțul după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care a fost revocată din funcția pe care o deținea din anul 2006. Laura Codruța Kovesi a declarat luni că nu va mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie. Însă a menționat faptul că va rămâne procuror. „Despre mine vă pot spune că am luat act de decretul de revocare din funcţia de procuror şef DNA şi începând de astăzi (luni-n.r.) nu voi mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie. Voi rămâne procuror”, a spus luni Kovesi. Declarația a fost făcută la scurt timp după revocarea sa din funcție.

CITEȘTE ȘI: CCR admite cererea guvernului. Laura Codruța Kovesi trebuie revocată?

CITEȘTE ȘI: Laura Codruța Kovesi a fost revocată de către Președintele Klaus Iohannis
Luni, reședintele Klaus Iohannis a emis decretul prin care Kovesi era revocată de la conducerea DNA. Miercuri, începând cu ora 10:00, procurorii CSM au purtat discuții referitoare la cererea Laurei Codruța Kovesi de a-și continua activitatea profesională ca procuror.

Consiliului Superior al Magistraturi au luat miercuri decizia ca Laura COdruța Kovesi să fie repartizată la DIICOT Sibiu. Ea va fi procuror în cadrul acelei instituții.

loading...
test
0
Test