Jurnalista Alicia Diaz Gonzalez, găsită într-o baltă de sânge în locuința ei

Jurnalista Alicia Diaz Gonzalez din Mexic a fost găsită fără suflare într-o baltă de sânge în locuința ei. Mexicanca a pierit într-un mod neașteptat, iar dispariția ei a creat o undă de șoc în media din America Latină.

Decesul a fost confirmat de colegii ei de la ziarul „El Financiero” la care era angajată din luna ianuarie a acestui an.

„Este urgent să aflăm o explicație despre omuciderea Aliciei”

„Este urgent să aflăm o explicaţie oficială despre omuciderea Aliciei Diaz Gonzalez”, a scris pe Twitter Mauricio Mejia, editor al ziarului.

Femeia în vârstă de 52 de ani a fost găsită pe podea cu fața în jos. Informația a fost confirmată de o sursă judiciară din statul mexican Nuevo Leon. Autoritățile precizează că persoana care a găsit-o pe femeie este chiar fiul ei.

Mulți vorbesc despre o crimă în cazul Aliciei, însă criminaliștii abia au deschis ancheta în dosarul morții jurnalistei, deci nu există încă o concluzie certă.

CITEȘTE ȘI: Fotomodelul Stephanie Adams s-a aruncat de la etaj

Ilie Năstase, reținut de două ori de polițiști în doar 24 de ore

Colegii Aliciei au declarat pentru Agenția de Presă Franceză că scria despre mafia locală mexicană și comenta adesea pe seama unor afaceri sensibile din domeniul imobiliarelor. Nu e exclus ca moartea ei să fi fost comandată de cei care s-au supărat după ce au citit dezvăluirile sale.

Alicia a mai lucrat la ziare cunoscute înainte printre care „El Norte” și „La Moneda”, conform BBC.

Nu este primul caz în care se vorbește despre crimă cu premeditare. Săptămâna trecută, un alt jurnalist mexican a murit în condiții suspecte. Este vorba despre Juan Carlos Huerta, care a fost găsit fără suflare în locuința sa din Tabasco, sud-estul Mexicului.

Mexicul este una dintre țările unde rata criminalității în rândul ziariștilor este destul de ridicată.

loading...
test
0
Test