Gripa face tot mai multe victime în România. Mesajul Sorinei Pintea

Ministerul Sănătății nu vorbește deocamdată despre o epidemie de gripă în țara noastră, deși există tot mai multe victime ale bolii.

9 persoane au murit până astăzi din cauza gripei, iar ultima victimă este in tânăr de 17 ani din Teleorman.

Medicii sunt în alertă și duc o muncă de convingere dificilă rugându-i pe români să se vaccineze. Din nefericire, campania anti-vaccinare pornită acum câțiva ani își arată ”roadele”, iar românii preferă să nu ia măsuri de prevenție în fața virușilor de teama efectelor vaccinării.

Adolescentul de 17 ani s-a prezentat la UPU Alexandria pe 13 ianuarie la ora 14. Acesta avea insuficiență respiratorie hepatomegalie și era obez. Era cunoscut în mediul medical ca pacient cu sindromul Prader-Willi.

Ministerul Sănătății a lansat o campanie pro-vaccinare

„La Coţofeneşti au fost vaccinaţi în jur de 100 de copii. La Buhuşi s-a reuşit recuperarea vaccinării la 80 de copii. În Strehaia în două zile au fost vaccinaţi 90 de copii. Poate că vi se par copii puţini ca şi număr dar fiecare copil este extraordinar de important”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

„Nu există sincope în aprovizionarea cu vaccinuri. La nivel naţional, avem vaccin pentru două-trei luni de zile, ţinem legătura cu societatea medicilor de familie. Eu, personal, vă asigur că nu vor mai fi sincope în aprovizionare.

Am promis că vom asigura vaccinurile antigripale începând cu 15 septembrie şi aşa a fost”, a conchis ministrul Sănătăţii.

CITESTE SI: Cum poți trata insomnia cu sare și zahăr

Remediul pentru durerile de articulații. În doar 7 zile observi o îmbunătățire majoră

0