Cutremure în România duminică şi sâmbătă seara

Un alt cutremur în România, în această dimineață! Un nou cutremur, cu magnitudinea 2,5, s-a produs duminică dimineaţă în judeţul Vrancea, fiind al doilea seism înregistrat în interval de 15 ore.

Seismul s-a produs la ora 9.32, la o adâncime de 108 kilometri.

Cele mai apropiate orașe de epicentru sunt Odobești (37 km), Râmnicu Sărat (44 km), Panciu (46 km), Focșani (49 km) și Buzău (52 km).

Cutremur este al doilea seism înregistrat în interval de 15 ore, după cel produs sâmbătă la ora 18.34, cu magnitudinea 2,8, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea.

De la începutul acestui an, în judeţele Vrancea şi Buzău s-au produs 46 de cutremure cu magnitudinea de peste 3 grade, cel mai puternic, de 5,8 grade, fiind înregistrat în 28 octombrie în judeţul Buzău. Cutremurul a fost resimțit puternic în Capitală şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,6 grade.

Alte două cutremure puternice, cu magnitudinea de 4,6 grade, au fost înregistrate în 25 aprilie în județul Buzău și în 14 martie, în județul Vrancea.

Cutremur sâmbătă seara

Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 18.34, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 99 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), transmite Mediafax.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Nehoiu (45km), Covasna (48km), Slănic-Moldova (51km), Odobești (53km) și Târgu Ocna (55km).

De la începutul acestei luni, în judeţul Vrancea s-au produs două cutremure, respectiv cel de sâmbătă și altul în 1 noiembrie, la ora 11.15. Seismul cel mai puternic în acest an, din judeţul Vrancea, s-a produs în 14 martie, fiind de 4,6 grade

România a fost lovită de cel mai mare cutrmur din ultimii 14 ani, 5,8 grade pe Scara Richter. S-a întâmplat la ora 3:38, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar o înregistrare a sunetului acestuia este, de-a dreptul, înspăimântătoare.

Sistemul REVIS, o invenţie a profesorului ieşean Silviu Gurlui, a captat sunetele dinaintea cutremurului, dar și care l-au însoțit apoi.

Acest mecanism complex a fost conceput, în premieră, pentru măsurarea vibraţiilor din Turnul cu Ceas al Palatului Culturii din Iaşi, scrie observator.tv.

Profesorul Gurlui a postat pe Facebook o înregistrare care surprinde undele seismice captate de REVIS în Palatul Culturii, în timpul cutremurului. Premieră. Astfel s-a auzit cutremurul de asta noapte din turnul Palatului din Iasi. Multumesc celor ce au ajutat la acest proiect REVIS”, a scris Gurlui pe Facebook.

Citeşte şi: Ce s-a întâmplat cu Saveta Bogdan în timpul cutremurului de duminică dimineața

loading...
test
Taguri: , ,
0
Test