Cometa C/2017 M4, la cel mai apropiat punct față de Soare

Veste importantă de la astronomii români! Cometa C/2017 M4 ATLAS se va afla la cel mai apropiat punct față de Soare.

Este vorba de 3,26 unități astronomice, însă nu va fi observabilă din toate colțurile țării. Cometa nu va putea fi văzută din orașul Baia Mare de pildă.

Mâine, 18 ianuarie, soarele va răsări la ora 8 și 6 minute și va apune la ora 17 și 3 minute. Luna va răsări la ora 14 și 32 de minute și va apune la ora 04 și 42 de minute.

Vin o serie de evenimente astronomice impresionante

Luna ianuarie nu se încheie doar cu apropierea acestei comete de Soare. Pe 21 ianuarie 2019 vom avea parte de un eveniment unic, demn de menționat: va fi eclipsă totală de Lună, iar satelitul Pământului va căpăta o nuanță roșiatică.

Eclipsa se va vedea de la ora 05 și 35 dimineața pânî la ora 08 și 51. Luna va trece prin umbra Pământului. Această eclipsă se va vedea din Africa, din cele două Americi, Europa, Kiribati, Insulele Cook, Polinezia Franceză și Turcia.

În România, eclipsa va fi extrem de vizibilă după ora 06 și 37 de minute până la 7 și 44 de minute. Luna va răsări la ora 17 și 49 de minute și va apune la ora 8 dimineața cu un minut.

Luna se află în perioada eclipsei în constelația Racului. Totodată, în aceeași zi, la ora 7 și 17 minute dimineața vom avea parte de Lună Plină. În zilele următoare, Luna va răsări cu o oră mai târziu și va apărea în poziții înalte pe cer, transmit cei mai reputați astronomi români.

0