Brexit ar putea deveni Brenter

Acordul pentru Brexit a picat aseară în Parlamentul Marii Britanii. Theresa May este nevoită să regândească planul de ieșire din Uniunea Europeană, iar analiștii politici cred că s-ar putea renunța de tot la Brexit.

„Nu este cazul să ne aruncăm în comentarii pe diferite scenarii posibile. Deocamdată, UE a aprobat acest acord și Marea Britanie trebuie să își clarifice poziția în continuare.

UE 27, deci Uniunea este pregătită pentru toate variantele posibile, iar noi suntem pregătiți să jucăm rolul nostru de președinție a Uniunii.

Pe de altă parte, românii își pun întrebarea ce se va întâmpla cu ei. Dacă se aprobă acordul, vor avea asigurate toate drepturile și garanțiile pentru șederea lor. Noi suntem pregătiți pentru negocieri care vor fi duse cu succes.

La acest moment nimeni nu trebuie să își facă probleme pentru românii din Marea Britanie. Vom avea soluții”, a declarat președintele Klaus Iohannis astăzi.

„Theresa May pare sa piardă batalia pentru aprobarea acordului cu UE pentru Brexit. Dupa o lunga si agitata sedinta de Cabinet ieri (si anularea intalnirii cu presedintele Romaniei), astazi am asistat la demisia a 4 ministri si o dezbatere in Camera Comunelor unde este clar ca premierul britanic nu dispune de o majoritate pentru aprobarea acordului pentru Brexit.

Concluzia? Pe langa alte multe probleme, presedintia romana a Consiliului va avea de gestionat problema unui No Deal – parasirea Uniunii de catre Marea Britanie fara un acord cu UE. Zilele liderului britanic par numarate”, a scris fostul ministru de Externe Mircea Geoană pe Facebook.

0