ANAF a declanșat sezonul popririlor

Nebunie în toată țara din cauza Fiscului. Cei de la ANAF au început să facă popriri salariale chiar în pragul sărbătorilor de iarnă.

Peste un milion de cetățeni români au primit în ultima vreme decizii de impunere de la Administrația Fiscală.

În ultimele două luni, ANAF a blocat peste 200.000 de conturi bancare, iar asta abia a început.

Cele mai multe restanțe sunt semnalate din anul 2013, deci ANAF dorește să recupereze neplata contribuabililor din ultimii 5 ani.

Conform analiștilor financiari, vina aparține statului în cazul restanțelor din 2013. Fiscul pune poprire pe conturi chiar dacă sumele sunt derizorii.

ANAF le transmite românilor să se prezinte la ghișee mai ales dacă au venituri din străinătate. Aceștia sunt rugați imperios să dea curs solicitărilor de a se prezenta la Fisc pentru evitarea unei duble impuneri.

„Potrivit instituţiei, persoanele fizice care pleacă din ţară pentru o perioadă sau mai multe, care depăşesc în total 183 de zile pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, trebuie să completeze şi să depună formularul „Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România”, scrie Capital.

De asemenea, persoanele fizice sosite în România care au o şedere în statul român pe o perioadă sau mai multe perioade care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligaţia completării formularului „Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România”, mai notează publicația Capital.

CITEȘTE ȘI: Prezentatoarea Vicki Archer și-a pus capăt zilelor după ce și-a terminat emisiunea

Soția lui Leo Iorga vorbește despre starea de sănătate a artistului

loading...
test
Taguri: , , ,
0
Test