Vasile Mardare a încetat din viață. A debutat la Cenaclul Flacăra

Celebru cântăreț de muzică folk din România, Vasile Mardare, a încetat din viață. Acesta a debutat în urmă cu mulți ani la Cenaclul Flacăra.

Vasile Mardare a plecat spre cele veșnice la vârsta de 47 de ani, atât de timpuriu… Artistul s-a născut pe 29 decembrie 1978 în Botoșani. Cântă de la vârsta de 5 ani.

Acesta a debutat în Cenaclul Flacăra în anul 1984. În timpul liceului a înființat una din cele mai cunoscute trupe folk, Pro Folk, la Sibiu.

Pleacă stelele…

Cele mai cunoscute melodii ale interpretului sunt „Aceeași floare”, „Cuplu tăcut”, „Amintiri” și „La despărțire”.

Vasile este încă o stea care pleacă printre stele dintre cei care făceau parte din Cenaclul Flacăra. Au plecat dintre noi și alte nume celebre din Cenaclul Flacăra. Tatiana Stepa și Adrian Păunescu au plecat să cânte îngerilor, iar acum Vasile Mardare îi însoțește în corul din Ceruri.

Cenaclul Flacăra a fost un adevărat fenomen cultural în perioada comunistă. Era una din formele de evadare prin care artiștii în uneau pe români la spectacole. Se strângeau zeci de mii de români care cântau la unison șlagăre ce nu pot fi uitate nici în ziua de azi.

CITESTE SI: Ce a pățit Ionela Prodan în ultima ei vizită în America

EXCLUSIV. Paula Seling, despre șansele României la Eurovision 2018: „Avem o trupă profesionistă și o solistă experimentată”

Cenaclul Flacăra a lansat o serie de nume cunoscute printre care Mircea Vintilă, Anda Călugăreanu, Vasile Șeicaru, Florian Pittiș și Ștefan Hrușcă.

Cenaclul Flacăra avea și o revistă pe nume „Flacăra”. Revista a reușit să apară și după moartea lui Adrian Păunescu. De revistă s-a ocupat multă vreme fiul regretatului poet Andrei.

Astăzi rămân doar amintirile din ce a fost cândva Cenaclul Flacăra. Rămân imaginile cu miile de oameni care se adunau la Teatrul Ion Creangă din București și la sălile din marile orașe unde se făcea turneele.

0