Se trece la ora de vară. Se schimbă mersul trenurilor? Ce trebuie să știi

În noaptea aceasta se trece la ora de vară și se schimbă în acest fel și mersul trenurilor. Începând cu data de 25 martie 2017, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora de vară, ora 3 devenind ora 4.

Compania susține că trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, iar circulația va fi conform orarului prevăzut cu mențiunea că se va pierde o oră din noapte, deci este foarte probabil să existe întârzieri serioase.

„Trenurile de călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 24/25 martie a.c. la ora 03.00, care va deveni ora 04.00. După ora 04.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară”, precizează reprezentanţii companiei, potrivit româniatv.net.

Important de precizat pentru călători este că, având în vedere că în țările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeași zi de duminică, între stațiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina și Bulgaria trenurile vor circula după programul din mersul de tren în vigoare.

Pasagerii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei, cfrcălători.ro sau să coontacteze un operator la numărul 021.9521 (pentru traficul intern) sau 021.314.5528 pentru cel internațional Gara de Nord București.

Ora de vară ne afectează serios

Schimbarea orei de vara are consecinte asupra psihicului si a sanatatii oamenilor.

Ora de vara a fost introdusa pentru ca oamenii sa se bucure cat mai mult de lumina naturala de la soare, mai ales ca dupa echinoctiul de primavara ziua va fi mai lunga.

S-a ales ca ora 3 sa devina ora 4 deoarece se considera ca la aceasta ora majoritatea populatiei doarme si nu va fi perturbat niciun program.

Organismul va resimti aceasta schimbare intrucat somnul se reduce automat cu o ora. Pentru a se obisnui, celulele organismului vor avea nevoie de cateva saptamanai pentru a se reface.

Pentru a face fata cu brio schimbarii inca din primele ore, este recomandat consumul a cat mai multor fructe si legume. Corpul trebuie revitaminizat dupa ora pierduta de somn, pentru a-i creste rezistenta in timpul zilei.

Multe persoane acuza dureri de cap severe din cauza trecerii la ora de vara. Acest lucru se intampla automat in urma scurtarii somnului cu 60 de minute. Starea de anxietate creste in aceasta perioada.

loading...
0