Primele declarații ale lui Raed Arafat despre accidentul din Neamț. Cât de gravă e situația

Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, cel care conduce operațiunile de urgență din țara noastră vorbește despre accidentul din Neamț.

Accidentul din Neamț: Declarații ISU și Raed Arafat

Reamintim că o dubă a căzut în râul Bistrița azi noapte. În urma tragicului accident, 8 persoane și-au pierdut viața. Cei care se aflau în mașină mergeau acasă, de Paște.

„A fost declanșat planul roșu de intervenție în județul Neamț. Și scafandrii au venit la fața locului, care au efectuat căutări în apă. Sunt în jur de șapte victime.

Prima a fost scoasă de către scafandru, iar celelalte au fost scoase după. O persoană dintre cele prezente în autobuz a reușit să se autoevacueze și a fost preluată de o ambulanță”, a declarat purtătorul de cuvânt de la ISU Neamț pentru Antena 3.

„La acest moment se caută trupurile celor două persoane dispărute. O să vedem dacă se va reuși găsirea lor pentru că e posibil să nu mai fie în zona în care s-a prăbușit microbuzul. Șapte au decedat și e o singură persoană care a scăpat.

CITEȘTE AICI ULTIMELE INFORMAȚII DESPRE ACCIDENTUL DIN JUDEȚUL NEAMȚ

Astea sunt informațiile. Nu se află printre ei copii sau minori. Persoanele care vor fi găsite clar nu mai au nicio șansă. Să vedem dacă scafandrii vor reuși să-i găsească”, a spus Raed Arafat printr-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Imediat după producerea accidentului, o persoana a reuşit să iasă din apă. Se afla în stare de conştienţă şi a fost transportată la spital. Pentru a putea acţiona în apa canalului, s-a colaborat cu Hidroelectrica pentru sistarea uzinării în zonă.

Până la această oră (n.r. – joi, ora 7,00), din cele nouă persoane care se mai aflau în microbuz, au fost extrase doar şapte, însă în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipajele de intervenţie şi a manevrelor de resuscitare, toate au fost declarate decedate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

loading...
0