Președintele SUA, Donald Trump, amenință Rusia cu războiul

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, amenință Rusia cu rachetele. Conflictul dintre cele două mari puteri pare să escaladeze nepermis de mult, spun analiștii de politică externă.

Donald Trump amenință Rusia cu rachete

„Rusia promite să doboare toate rachetele trase în Siria. Rușilor să vă pregătiți, pentru că vor veni unele drăguțe, noi și smart. Nu puteți fi parteneri cu un animal care ucide oameni cu gaze și se mai și bucură pentru asta”, este amenințarea lansată astăzi de Trump.

Mesajul lui Donald Trump a fost postat pe Twitter după ce rușii au spus că vor doborî orice rachetă care va survola spațiul aerian sirian.

Recent, s-a încheiat un tratat de pace între Rusia, Iran și Siria. Cele trei mari puteri, excluzând poziția Americii, spun că în Siria începe procesul de retehnologizare a păcii în vederea sfârșirii războiului început în anul 2011.

CITEȘTE ȘI: Gestul făcut de Regina Elisabeta la sicriul Prințesei Diana! Nu a mai făcut asta niciodată

Ambasadorul Rusiei în Liban, Alexander Zasypkin, a declarat că orice rachetă lansată de SUA către Siria va fi doborât, iar bazele de lansare vor fi atacate, conform Reuters.

Zasypkin a declarat că se referă la o declaraţie dată de preşedintele rus Vladimir Putin şi de şeful staff-ului său.

”Dacă va avea loc un atac al americanilor atunci rachetele vor fi doborâte şi chiar şi locurile de unde au fost lansate”, a declarat pentru al-Manar TV, post de televiziune afiliat Hezbollah.

Trump a discutat cu liderii din Marea Britanie și Franța despre lansarea unui atac asupra Siriei până la finalul săptămânii. Niciunul dintre cei trei lideri nu a luat o decizie fermă cu privire la acest aspect.

Aproximativ 500 de pacienţi care au fost trataţi în centre medicale au prezentat simptome relevând o expunere la substanţe chimice toxice în Douma, oraş sirian aflat la circa 17 kilometri de Damasc.

Este declaratia facuta miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a condamnat presupusul atac chimic de sâmbătă, atribuit de Occident regimului preşedintelui Bashar al-Assad, informează Reuters şi EFE, citează huff.ro.

0