O fetiță de 13 ani din Constanța a rămas însărcinată. E incredibil cine e tatăl copilului

O fetiță de 13 ani din Constanța a rămas însărcinată la vârsta la care alte adolescente își văd de școală și se joacă cu colegele.

Mamă la 13 ani: tatăl copilului este concubinul mamei sale

Tatăl copilului este nimeni altul decât concubinul mamei sale. Totul s-a întâmplat acum aproximativ o lună. Fetița a fost violată de concubinul mamei.

Bărbatul nu este la prima infracțiune. Acesta a fost cercetat în trecut pentru o faptă asemănătoare, însă nu au existat suficiente dovezi pentru a fi băgat la pușcărie.

În urma acestui caz, unde există probe și mărturia fetei, s-a deschis un dosar penal. Bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, notează ziuaconstanța.ro.

România este pe locul întâi în Europa cu cele mai multe mame minoe. Educația pentru sănătate este un subiect tabu, la fel cum și contracepția și educația sexuală sunt subiecte despre care nu se vorbește în majoritatea familiilor de la noi.

CITEȘTE ȘI: Crima din Brașov. Ce se va întâmpla la înmormântarea victimelor. Preot: „E prima oară în 17 ani!”

Noi detalii despre crima din Brașov. Ce au descoperit legiștii și ce a făcut bărbatul înainte de crimă

În ultima vreme, tot mai multe fete de 13, 14 sau 15 ani rămân gravide. Un caz recent este cel al Mariei, elevă în clasa a VIII-a. A ajuns la medic în al doilea trimestru de sarcină. Varianta unui avort a fost exclusă în cazul ei, notează știrileprotv.ro.

Cazuri precum ale Mariei sunt nenumărate la noi în țară. Mulți români spun că cele mai multe mame minore provin din familii rrome, ceea ce este complet fals. Multe din tinerele mămici provin într-adevăr din familii defavorizate, însă nu sunt neapărat de etnie rromă.

Acesta este unul din argumentele care ”justifică” această problemă socială. Singura justificare este cea revelată de statisticile oficiale și anume că lipsa educației a amplificat acest fenomen.

loading...
0