ITP 2018: Se schimbă regulile pentru șoferi. Pentru ce se dau sancțiuni din 20 mai

Ministerul Afacerilor Interne a lansat un anunț care nu îi încântă deloc pe șoferi. Noile reglementări intră în vigoare pe 20 mai și este vorba despre șoferii cu ITP expirat.

ITP 2018: Noi reguli, noi sancțiuni

Astfel că șoferii care vor fi prinși cu ITP expirat vor fi amendați și se vor confisca plăcuțele. Mașinile nu vor mai putea fi deplasate decât împinse sau pe platforme.

„Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică ( ITP) expirată, poliţistul vă va reţine talonul.

Politistul va retine şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie.

Aşadar nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR deci, mult mai complicat”, se arată într-o precizare a reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne pe pagina de Facebook.

Măsura va fi luată și dacă mașina a fost cumpărată sau vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la achiziționare.

Legislația pentru Inspecțiile Tehnice Periodice (ITP) s-a schimbat la începutul acestui an. Noile modificări au intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2018. Mașinile mai vechi de 12 ani trebuie să treacă pe la inspecția tehnică în fiecare an, se arată conform noilor reguli de procedură.

CITEȘTE ȘI: Multe femei fac asta fără să știe ce riscă: groaznicul CANCER OVARIAN. Renunțați la acest obicei!

Mașinile noi noi vor face prima vizită la ITP la trei ani de la data primei înmatriculări în România și nu la doi ani cum a fost până la începutul acestui an. 60% din autovehiculele deținute de români sunt vizate de la începutul anului de aceste reguli noi.

Proprietarii acestor mașini vor scoate, de altfel, 492 de milioane de lei din buzunare pe an, adică aproape 100 de milioane de euro. Nu toți banii vor ajunge la stat, ci la proprietarii de stații ITP.

0