Iohannis a promulgat legea. Planta care va fi interzisă în România

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea care interzice ambrozia în România. Șeful statului a semnat ieri această lege.

Deputații din Parlamentul României consideră ambrozia, în urma unor studii realizate de cercetători în domeniu, cea mai alergenă plantă din România.

Aceștia au dat undă verde legii care combate ambrozia, cu 264 de voturi pentru și o singură abținere.

Legea prevede distrugerea ambroziei și prevenirea răspândirii acesteia, iar proprietarii sau deținătorii de terenuri, lacuri, cursuri de apă, sisteme de irigații și bazine piscicole trebuie să nu mai permită răspândirea plantei.

Cei care nu vor respecta legea, indiferent că este vorba de administrațiile locale sau proprietarii simpli de terenuri vor fi amendați cu sume cuprinse între 750 și 5.000 de lei.

Între 10 și 15% din populație suferă de alergie în sezonul calde, iar cele mai multe dintre alergii sunt provocate și de ambrozie.

Cel mai deranjant simptom este rinoreea, adică mâncărimile nazale insuportabile, iar scărpinarea frecventă poate provoca răni severe.

Pacientul are o scurgere nazală apoasă chinuitoare care poate dura până la 2-3 săptămâni.

Semne că alergia ta se transformă în ceva serios

1. Secretia nazala este de culoare verde. Acest lucru iti indica faptul ca te confrunti mai mult ca sigur cu o infectie a sinusurilor si ai nevoie de un tratament adecvat cat mai curand.

2. Ai febra. In momentul in care temperatura corpului creste, este evident ca nu te mai confrunti cu o alergie. Febra este cu siguranta semnul unei infectii in organism, iar daca acesta trece de 40 de grade iti poate pune viata in pericol.

3. Te dor obrajii. Alergiile pot crea o anumita presiune in zona tamplelor, dar si sub ochi. Daca aceasta durere radiaza spre obraji, cu siguranta te confrunti cu o infectie a sinusurilor.

4. Tuse. Poate fi dificil sa faci diferenta intre o tuse alergica si o tuse cauzata de un virus. De aceea este recomandat sa mergi la medic inca de la primele simptome.

5. Congestie nazala si respiratie urat mirositoare. Congestia nazala este un semn al alergiilor de sezon, insa atunci cand este insotita de respiratia urat mirositoare ea semnaleaza o infectie in organism.

loading...
test
0
Test