Cutremur de 5.1 grade! S-a decis închiderea scolilor

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade s-a produs marţi dimineaţă în provincia Adiyaman din sud-estul Turciei. Nu s-a produs niciun deces, în schimb, 13 persoane au fost rănite în urma seismului.

Cutremurul de mică adâncine s-a produs la ora locală 3.34, în districtul Samsat din Adiyaman, din sud-estul Turciei, și a avut epicentrul la o adâncime de 7 kilometri.

Potrivit guvernatorului turc Sedat Sezik, cel puțin 13 oameni au fost răniți, însă nu s-au produs pagube majore. Școlile au rămas închise marți din cauza faptului că seismul a fost resimțit în orașele din zonă, inclusiv Sanliurfa, Gaziantep și Diyarbakir. Ulterior, au fost înregistrate opt replici cu magnitudini între 1,4 și 2,7 grade.

În urmă cu doar câteva luni, Turcia s-a cutremurat din nou. Seismul a avut loc în sud-vestul țării și a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter. Din fericire, în cazul acelui incident nu au fost înregistrate victime, anunță știrileprotv.ro.

Te-ar putea interesa și: România, lovită de un val de aer nord-african. Se anunță furtuni violente

Conform ANM, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în perioada care urmează. Temperaturile vor fi cu 8 – 10 grade mai mari decât în mod normal. Află detaliile referitoare la acele furtuni violente anunțate.

Furtuni violente în România

“Vor fi temperaturi ridicate în continuare în majoritatea zilelor şi în cea mai mare parte a ţării. Cele mai mari valori, care vor merge până în jurul a 30 de grade Celsius, le aşteptăm în Oltenia şi Muntenia marţi după-amiaza, cel mai posibil joi şi vineri.

Ziua de marţi, cu excepţia Olteniei şi a Munteniei, va aduce înnorări destul de accentuate, averse, tunete, fulgere, posibil grindină şi cantităţi de apă însemnate în majoritatea zonelor. Nu excludem astfel de fenomene nici pentru sudul ţării, însă pe spaţii mai restrânse, şi care vor apărea doar în orele serii”, a spus Cumpănaşu, potrivit stirileprotv.

“Aşa cum se va întâmpla şi pentru zona Capitalei, luni seara, dar cu probabilitate mai mare marţi seara, vor fi averse şi descărcări electrice după nişte temperaturi mult, mult mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an. 27 de grade ar fi cea mai scăzută maximă a acestei săptămâni, iar 29 – 30 de grade, cele mai ridicate valori pe care le aşteptăm atât marţi după- amiaza cât şi joi şi vineri, cel mai probabil.

Meteorologii au anunțat: Se schimbă anotimpurile. Motivul care a dus la venirea iernii în mijlocul primăverii

În Bucureşti vor fi 27 de grade Celsius luni şi miercuri, dar între 28 şi 30 de grade marţi, joi, vineri şi sâmbătă. În Capitală, în aceste zile sunt cu circa 10 grade peste normă, iar în restul ţării cu 8 -10 grade, în medie. Ele sunt de fapt temperaturi de iulie”, a mai spus meteorologul ANM.

Se pare că săptămâna viitoare temperaturile vor ajunge la 25 de grade sau chiar vor depăși această valoare. “Ce este deosebit acum? Este o masă de aer cald care persistă în cea mai mare parte a Europei, chir şi în ţări precum Belgia, Olanda, Germania sau Polonia, unde în aceste zile s-au înregistrat recorduri de temperatură.

Au fost temperaturi de 28 – 29 de grade, în Franţa de 30 şi peste 30 de grade, în Italia de asemenea. Este o masă de aer de provenienţă nord-africană care în structura atmosferică dominată de un câmp de presiune ridicată s-a menţinut şi se va menţine şi în zilele următoare”, a mai spus Teodora Cumpănaşu.

Taguri: ,
0