Cum este afectată România de scandalul Cambridge Analytica

Până acum se credea că România nu a fost afectată sub nicio formă de scandalul Cambridge Analytica. Acum apar date noi despre felul în care țara noastră este vizată de furtul de date de pe Facebook.

Datele a peste 100,000 de români accesate de Cambridge Analytica

Datele a peste 112.000 de utilizatori Facebook din România au fost accesate probabil ilegal de către compania Cambridge Analytica.

Acesta este anunțul făcut public de rețeaua de socializare online după ce s-a deschis cutia Pandorei în acest caz.

Un purtător de cuvânt al companiei Facebook a declarat pentru Mediafax că sunt afectate în total 11.421 de persoane. 78 de utilizatori au instalat aplicația unui sondaj online iar 112,343 din listele de ”prieteni”.

La nivelul UE, 2,7 milioane de utilizatori Facebook sunt afectați de acest scandal uriaș.

„Facebook ne-a confirmat că datele a până la 2,7 milioane de europeni – ori, mai precis, ale persoanelor din UE – probabil au fost accesate inadecvat de compania Cambridge Analytica”, a declarat vineri Christian Wigand, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

CITEȘTE ȘI: Robotul Dora angajează oameni prin intermediul Facebook Messenger. Cum e posibil

Elena Băsescu, dezvăluiri de senzație după ce s-a aflat că e însărcinată: „Viața unei femei nu se sfârșește atunci când divorțează”

Andrei Stoica revine la Exatlon? Anunțul făcut pe Facebook

Noi modele de scaune pentru Avioanele Airbus din flota Wizz Air

Rețeaua de socializare Facebook a prezentat cifra de 2,7 milioane de utilizatori afectați, iar acestea sunt datele valabile până joia trecută, 5 aprilie 2018.

Purtătorul de cuvânt al companiei britanice Cambridge Analytica a spus că au fost accesate datele a 1,079,031 de persoane doar din Anglia. 309,015 cetățeni afectați sunt din Germania, peste 200,000 din Italia, iar 211,000 din Franța.

Acestea sunt datele furnizate de cotidianul „Times of Malta” în ediția din 7 aprilie 2018 (ediția de sâmbătă).

136,000 de spanioli au avut datele accesate, și, după cum am relatat deja, 112,000 de români. Scandalul este departe de a se încheia.

0