Atentat terorist în Săptămâna Mare! 18 morți și zeci de răniți după ce mai multe femei au fost mutilate

Un atentat terorist sângeros s-a produs, iar acum se numără morții. Cruzimea a atins cote de neimaginat chiar în Săptămâna Mare, după ce mai multe femei au fost jumulite la propriu.

Sunt 18 morți până la această oră și peste 80 de răniți în orașul Maiduguri, nord-vestul Nigeriei.

Este un nou atac criminal în masă provocat de organizația teroristă Boko Haram. Boko Haram este una dintre cele mai mari amenințări la adresa lumii, după gruparea ISIS (Stat Islamic).

Boko Haram produce aproape zilnic atentat și crime. Teroriștii nigerieni au mutilat în urmă cu mai mulți ani zeci de tinere minore pentru a nu-și începe activitatea sexuală.

Organele lor genitale au fost mutilate, iar fetele care nu erau virgine erau omorâte în văzul tuturor, după ce au fost jumulite.

CITESTE SI: Ce a apărut în cotețul în care dorm Faimoșii de la Exatlon. Este un detaliu care schimbă totul în emisiune

Boko Haram, teroarea nigeriană

Boko Haram (în limba hausa – „învățătura occidentală e un sacrilegiu”), având ca nume oficial: „Grupul Poporului Sunnei pentru Predică și Război Sfânt, în limba arabă: Djama’at Ahl as-Sunna lid-Da’wah Wa-l-Djihad جماعة أهل السنة للدعوة والجهاد, devenit în 2015 Provincia Sudanului de Vest – Wilāyat al Sūdān al Gharbī – ولاية السودان الغربي sau Provincia Vest- Africană a Statului Islamic ISWAP ) este o grupare islamistă din nordul Nigeriei, cu caracter terorist, vestită pentru cruzimea membrilor acesteia și care militează pentru introducerea legii Șaria în întreaga țară și interzicerea culturii occidentale.

S-a născut ca o dizidență din gruparea extremistă Ansaru, apropiată de filialele Al Qaeda din Maghreb. Poartă strânse legături cu gruparea Taliban, localnicii chiar numindu-i talibani pe membrii Boko Haram.

Același tip de relații îl menține și cu gruparea Ash-Shabab din Somalia. Numele organizației evocă lupta contra influenței culturii occidentale: „Boko” ,cuvânt în limba hausa (însemnând „fals” sau „mincinos”, legat de unii de cuvântul englezul „books” – „cărți”) aplicat alfabetului latin și învățământului modern, neislamic, și „haram” – adică „păcat” sau „sacrilegiu”.

loading...
0