Atentat în Strasbourg: Numărul morților a crescut la 3; atacatorul, identificat, dar neprins

Apar noi informații despre atentatul din Strasbourg care a avut loc în seara zilei de marți, 11 decembrie, la târgul de Crăciun din orașul unde se află Parlamentul European.

Numărul persoanelor decedate a crescut la 3 și există mai mulți răniți. Poliția franceză a anunțat că atacatorul a fost identificat, dar este căutat în continuare.

„Nu pot afirma” motivaţiile teroriste ale suspectului. (…) Trebuie să fim prudenţi înainte de a vorbi despre un atentat”, a declarat ministrul de interne francez.

Atentatorul ar fi un bărbat pe nume Cherif Chekatt, care s-a născut în Strasbourg în anul 1989. Bărbatul era supravegheat de autorități, inclus în lista suspecților de radicalizare și era în evidența poliției pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Ieri dimineață polițiștii au ajuns la locuința bărbatului ca să-l aresteze pentru că ar fi participat la un jaf, însă acesta nu era acasă.

După aceea, la câteva ore, Cherif a produs atacul sângeros la Târgul de Crăciun. Conform postului de televiziune francez BFMTV, Cherif a fugit de la locul atacului și nu a fost identificat deocamdată niciun complice.

Atacul a creat un val de reacții în rândul politicienilor europeni, iar printre șefii de state care a transmis un mesaj se numără și președintele nostru, Klaus Iohannis.

„Am aflat cu profundă indignare despre tragicul atac armat care a avut loc în seara zilei de 11 decembrie 2018 în centrul oraşului Strasbourg, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi răniţi.

Doresc să transmit, în numele poporului român şi al meu personal, condoleanţe familiilor îndoliate şi însănătoşire grabnică celor răniţi”, se arată în mesajul şefului statului.

CITEȘTE ȘI: Împușcături la târgul de Crăciun din Strasbourg. Există victime

Legea care stabilește că patronul decide când își iau concediu salariații săi. Ce riscă cei care o încalcă

0